Drama na letu iz Splita za Nantes: "Uplakani pilot je rekao da imamo šest minuta do udara u more"

Foto: Europe Airpost

FRANCUSKI mediji ovih su se dana raspisali o pravoj drami koja se odvijala 23. kolovoza na letu Europe Airposta iz Splita prema Nantesu u Francuskoj. Nakon što mu je otkazao jedan od motora, Boeing 737 prisilno je sletio u susjednoj Italiji, točnije u Veneciji.

Iako bi piloti u ovakvim situacijama trebali ostati smireni te primiriti uspaničene putnike, putnici kažu kako je prestravljeni pilot podigao pravu paniku kad im je rekao da se pripreme na najgore.

"Uplakani pilot nam je rekao da se pripremimo za udar u more i da nam je ostalo još svega šest minuta do udara. Ljudi su plakali i vrištali", prepričavaju putnici dramu koja se odvijala u zrakoplovu.

"Sjajna prilika za posjet Veneciji"

Problemi su započeli nedugo nakon polijetanja iz Splita. Pilot je rekao putnicima da se pripreme na turbulencije, a onda su putnici u stražnjem dijelu zrakoplova zamijetili da je jedan od motora prestao raditi. To je ubrzo potvrdio i pilot.

Pilot je prvotno putnike obavijestio kako će morati prisilno sletjeti u Veneciju te se čak i našalio s njima kako je to sjajna prilika da posjete grad.

No, prisilno slijetanje nije išlo prema planu - pilot je ubrzo rekao putnicima da navuku prsluke za spašavanje te ih upozorio kako postoji mogućnost udara u more, nakon kojeg bi zrakoplov mogao eksplodirati.

Putnici prepričavaju kako se uspaničilo čak i kabinsko osoblje: "Svi su bili prestravljeni, čak i kabinsko osoblje. Jedan je stjuard bio u stanju potpune panike, a ostali su problijedili i ostali bez riječi".

"Kad nam se pilot idući put obratio plakao je i rekao da imamo šest minuta do udara", prepričavaju putnici koji su se nalazili na letu.

Sigurnost putnika ni u jednom trenu nije bila ugrožena?!

Srećom, avion je na venecijanski aerodrom Marco Polo uspješno prizemljio bez kobnih posljedica. Nitko nije pritom ozlijeđen.

Kompanija Europe Airpost priznala je kako je na letu zavladala panika, ali inzistiraju na tome kako "sigurnost putnika ni u jednom trenu nije bila ugrožena".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.