Gori kod Ličkih Jesenica, željeznička pruga Zagreb - Split zatvorena za promet do 22 sata

BUKNUO je požar otvorenog prostora na području Perkovića. DUZS javlja kako požar gase lokalne snage i dva kanadera. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i mješovita šuma. Gašenje je u tijeku.

U tijeku je i gašenje požara otvorenog prostora na području Ličkih Jesenica, uz željezničku prugu. Požar gasi JVP Ogulin i lokalne vatrogasne snage. Dio požarišta nalazi se na minski sumnjivom području. Željeznička pruga Zagreb – Split na tom području će biti zatvorena za promet do 22 sata, javlja DUZS.

Traje i gašenje požara otvorenog prostora na području mjesta Baljci na Svilaji. Požar gasi 20 vatrogasaca sa 6 vozila. I dalje je u tijeku sanacija požarišta na području Nerežišća na otoku Braču. Opožareno je oko 5 ha trave, niskog raslinja i borove šume.

Zračne snage koje su gasile požar na području Komiže, na otoku Visu, napustile su požarište. Požar i dalje gase lokalne vatrogasne snage i Sezonska intervencijska vatrogasna postrojba Vis – ukupno 47 vatrogasaca sa 13 vozila. Požarom je zahvaćeno 40 ha borove
šume. Požar je pod nadzorom gasitelja, javlja DUZS.

Helikopteri koji su gasili požar na području Dugobaba, napustili su požarište. Požar i dalje gase zemaljske vatrogasne snage – ukupno 23 vatrogasca sa 7 vozila. Požarom je zahvaćeno 3000m2 poljprivrednog zemljišta, makije i niskog raslinja. Požar je pod nadzorom gasitelja.

Požar otvorenog prostora na području općine Slivno, kod mjesta Blace je lokaliziran. I dalje je u tijeku gašenje požara otvorenog prostora na području Imotice – Topolo. Požar gase Državna intervencijska postrojba Dubrovnik, lokalne vatrogasne snage i dva kanadera. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i mješovita šuma.

Gašenje požara otvorenog prostora kod mjesta Kosinj i dalje je u tijeku. Požar gasi oko 60 gasitelja sa 10 vozila. Požar iz zraka gase 4 Air Tractora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.