Hvidra objavila raspored dežurstava u Savskoj, Glogoški je organizator

Foto: Hvidra Dubrava, Hina

HVIDRA iz Dubrave objavila je na svojim stranicama raspored dežurstava u šatoru na Savskoj 66. Obavijest koja je objavljena još 12. ožujka uključuje raspored dežurstava za razdoblje od 19. ožujka do 5. svibnja s točnom satnicom od kada do kada dežura koja skupina. Obavijest koju potpisuje "koordinator Đuro Glogoški" poslana je svim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.

Iz rasporeda je vidljivo da su dežurstva tako da jedna udruga dođe u 12 sati i u šatoru provede 24 sata. Udruge su prilikom organizacije puta dužne odrediti vođu puta koji se kod dolaska u Zagreb mora javiti Dražimiru Jukiću, koordinatoru svih krovnih udruga koji je zadužen za prijem, raspored i organizaciju svih prosvjednika.

"Ukoliko koordinatori puta nisu predsjednici udruga, obvezni su odrediti odgovornu osobu koja će biti zadužena za dolazak u Zagreb i prijavu g. Jukiću. Obvezno ponijeti vreće za spavanje.

Slijedom navedenog, molimo da ovu obavijest Udruge proistekle iz Domovinskog rata na državnoj razini dostave svim svojim braniteljskim i stradalničkim udrugama na lokalnoj razini, te isto tako izvijestite svoje članove koji dolaze na mirni prosvjed osobnim vozilima radi podrške zahtjevima branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Raspored organizacije prosvjeda za naredno razdoblje ćemo dostaviti naknadno, kao i obavijesti o svim daljnjim aktivnostima prema zaduženjima ostalih udruga", stoji u obavijesti koju potpisuje koordinator Đuro Glogoški.



Kako su više puta naglasili da je ovo spontani prosvjed te da se ne može izdvojiti nekog branitelja i reći da je on koordinator.


"Okupljanje je spontano, a pošto smo mi bivši vojnici normalno je da ćemo se mi organizirati što se tiče života u šatoru. Što bi trebali, zar nije to pametnije", kazao je koordinator Dražimir Jukić za Index.

"Prosvjed je počeo spontano i on je spontan. Kako bi to izgledalo da dođe 10 tisuća ljudi i da non stop bude u šatoru. Moramo život u šatoru organizirati na neki način", izjavio je Jukić.

Na upit kako misle kasnije organizirati dežurstva u šatoru kazao je da njihov ostanak tamo ne ovisi o njima.

"Nakon petog mjeseca ovisi o strukturama koje mogu riješiti naše probleme. Ostat ćemo koliko god treba", izjavio je Jukić.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.