Isprali im mozak i sada ubijaju za njih: Boko Haram otete djevojke koristi kao oružje

Screenshot: YouTube

DJEVOJKAMA koje je otela teroristička skupina Boko Haram isprani su mozgovi pa sada ubijaju i muče zatočenike te skupine.

Ostale žene zatočene od strane islamističke grupe tvrde da su ih držali u istom kampu s djevojkama koje sad izvode ubojstva u ime onih koji su ih oteli, piše Daily mail.

Većina djevojaka prisiljena je na borbu za Boko Haram

Amnesty International svjestan je činjenice da je od 276 otetih djevjoaka 219 njih prisiljeno na borbu za Boko Haram.

Šokantnu priču o takvoj prisili otkrila je BBC-u 17-godišnja djevojka. Nju je oteo Boko Haram te su joj rekli da će postati žena jednog od militanata. Kada je odbila, prezerali su vrat muškarcima koji su stajali ispred nje te joj rekli da će pretrpjeti istu sudbinu ukoliko odbije naredbu.

Tinejdžerica se tada udala za člana Boko Harama koji ju je opetovano silovao i s kojim je naposlijetku zatrudnila.

Djevojčice ubijaju na naredbu

Također je kazala kako su neke od djevojčica boravile u istom kampu kao i ona te su je poticale da se udruže s teroristima otmičarima. Te su djevojke tada pred njom ubile četiri kršćana.

"To su bili kršćanski muškarci. Militanti Boko Harama prisilili su ih da legnu na tlo, nakon čega su im djevojcice prerezale vratove", rekla je 17-godišnjakinja te dodala šokantne izjave koje je slušala od tih djevojaka.

"Vi žene trebale biste učiti od svojih muževa jer oni žrtvuju svoju krv za pravu stvar. Svi mi moramo otići u rat za Alaha", rekle su

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.