Mornaru odlučili pokloniti Ustav RH: "Očito niste upoznati s njegovim sadržajem"

Foto: FAH

UDRUGA Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatsku, odlučila je ministru obrazovanja, znanosti i sporta Vedranu Mornaru pokloniti jedan primjerak Ustava RH.

> Ravnatelj u školi podigao kip Gospe; Mornar za Index: Nigdje ne piše da se to ne smije


Povod ovakve akcije udruge Glas razuma, koja je prošlog vikenda u Zagrebu organizirala prosvjed kojim se tražilo raskidanje Vatikanskih ugovora, izjave su koje je ministar Mornar dao Indexu.

"Poštovani g. ministre, ovo je Ustav Republike Hrvatske. Budući da očito niste upoznati s njegovim sadržajem, što je vidljivo iz Vaše izjave u vezi s postavljanjem vjerske skulpture u jednoj javnoj osnovnoj školi ("Mislim da nije učinjeno ništa protuzakonito. Koliko znam, nigdje ne piše da se to ne smije. Dok god nitko nije protiv, ja ne vidim problem."), a naročito s člankom 41 koji eksplicite kaže: "sve vjerske zajednice su jednake pred zakonom i odvojene od države", šaljemo Vam ovaj primjerak za Vašu osobnu upotrebu", poručuje udruga Glas razuma ministru Mornaru.

Podsjetimo, jučer objavljenu informaciju da je ravnatelj zadarske Osnovne škole Šime Budinić u hodniku škole podigao svetište Gospi, Mornar je za Index prokomentirao riječima: "Nigdje ne piše da se to ne smije". Prema tvrdnjama ministra Mornara, sekularnost državne ustanove ovim činom nije narušena, zato što se nitko nije pobunio protiv podizanja Gospinog kipa u hodniku škole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.