Najezda komaraca u Zagrebu, tek od ponedjeljka kreće zaprašivanje: Evo gdje i kada

Foto: Shutterstock

NAJEZDA komaraca posljednjih je dana zahvatila cijeli Zagreb. U samom centru grada na Zrinjevcu se u večernjim satima ne može boraviti od velike količine komaraca kojih ima ih i u zapadnom te sjevernom dijelu grada, kako doznajemo od građana koji se pitaju kako je moguće da su u tolikom broju rasprostranjeni te se pitaju je li u Zagrebu uopće obavljeno zaprašivanje ovih iritantnih insekata.

Zamagljivanje počinje u ponedjeljak

Iako su ugovor s tvrtkama za dezinsekciju potpisali još u ožujku, tek od ponedjeljka kreće zamagljivanje.

Mirna Šitum, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo u odgovoru za Index istaknula je kako je Grad Zagreb sklopio ugovor za uslugu preventivne i obvezne preventivne dezinsekcije komaraca na području Grada Zagreba s izvršiteljima tvrtkama Eko deratizacija d.o.o. i Sanitacija d.o.o., u ožujku 2015. i ugovori su sklopljeni do kraja 2015.

U sklopu izvršenja ugovorne usluge obavlja se i suzbijanje komaraca zamagljivanjem.

 "Suzbijanje komaraca zamagljivanjem se do sada nije provodilo, međutim, već od početka travnja 2015. provodi se sustavno suzbijanje komaraca u stadiju ličinki na otvorenim i zatvorenim registriranim leglima, prema Programu mjera i Provedbenom planu preventivne i  obvezne preventivne dezinsekcije", rekla je Šitum.

"Primili smo dosta pritužbi na komarce"

A posljednjih nekoliko dana zaprimili su kaže, veći broj pritužbi građana o uznemirivanju od strane komaraca te je dodaje, izvidima izvršitelja dezinsekcije na žarišnim lokacijama, utvrđen veći broj komaraca.


"Odlučeno je da se suzbijanje krilatica na otvorenim javnim površinama i parkovima na području Grada Zagreba, obavi u vremenskom periodu od 15.06.2015. – 17.06. 2015. godine.
Međutim moguće su promjene navedenog termina suzbijanja komaraca zamagljivanjem u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika", kaže Šitum.

Zaprašivanje će obavljati tvrtke Eko Deratizacija i Sanitacija, i to u razdoblju od 5 do 7 sati ujutro.

Grad Zagreb objavio je na svojim stranicama da u ponedjeljak, 15. lipnja počinje suzbijanje komaraca zamagljivanjem na području Grada Zagreba. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta moguća je promjena navedenih termina, poručuju iz Grada.

Raspored suzbijanja komaraca je sljedeći:

Zaprašivanje će se provoditi prema navedenom rasporedu:

1. DAN – 15.06.2015. (ponedjeljak)

Lokacija 9. HORVATI – GREDICE – JARUN: Hrvatskog sokola, Horvaćanska cesta, Selska cesta, Jarunska cesta – površina 90 ha

Lokacija 10. ŠRC MLADOST: Jarunska cesta, Gredice, potok Črnomerec, obala Save, Jadranski most – površina 30 ha

Lokacija 11. JARUN – TROKUT: Aleja mira, nasip potoka Črnomerec, savski nasip – površina 45 ha

Lokacija 14. PREČKO: Ljubljanska avenija, Petrovaradinska, I. Jarnovića, G. Handela – površina 90 ha


Lokacija 15. PETROVARADINSKA: Šuma ispred ŠRC Jarun – površina 30 ha

2. DAN – 16.06.2015. (utorak)

Lokacija 8. GAJEVO – STAGLIŠĆE: Horvaćanska cesta, Hrv. Sokola, Zagrebačka avenija, potok Črnomerec – površina 80 ha

Lokacija 12. ŠRC JARUN I., II., III.: – površina 230 ha I. Otok Hrvatske mladeži, Ribički prilaz, obala Save i Kajakaški prilaz II. Aleja mira,Skijaški prilaz i otok Trešnjevka III. Aleja mira (sjeverna obala) do Aqariusa, Županići i Hrgovići

Lokacija 23. KOSIRNIKOVA: ŠRC Jelenovac, Kosirnikova, Dr. A. Šercera, Jelenovac – površina 10 ha

3. DAN – 17.06.2015. (srijeda)

Lokacija 5. CVJETNO NASELJE-PRISAVLJE: Savska cesta, Slavonska avenija, Hrvatske bratske zajednice, Savski nasip – površina 110 ha

Lokacija 13. ŠPANSKO – MALEŠNICA: Jezera i potok Dubravica, Zagrebačka avenija, potok Vrapčak, I.B. Mažuranić – površina 180 ha

Lokacija 24. MAKSIMIRSKO NASELJE: Hondlova, Kneza Branimira, Ravnice, Maksimirska cesta – površina 40 ha

Lokacija 25. RETKOVEC: Čulinečka cesta, Kneza Branimira, Retkovec I., Avenija Dubrava– površina 60 ha

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.