Ni pljačke mjenjačnice, ni ilegalna klaonica s 1,6 tona mesa nisu bili dovoljni da Mile Mesar završi iza brave

VELIKA Uskokova akcija hvatanja švercera mesa pretvorila se u prvorazredni fijasko. Glavna zvijezda, makarski mesar Milivoj Utrobičić zvani Mile Mesar, pušten je da se brani sa slobode.

Mile neće ponoviti razbojništvo, a neće ni utjecati na svjedoke?!

Najprije su ga priveli zbog 1,6 tona mesa bez papira koje pronađeno u legalnoj klaonici u Kučićima i ilegalnoj klaonici u Slimenu. Mile je platio 170 tisuća kuna jamčevine i odšetao. Isti dan ponovno su ga priveli, ali radi dvije pljačke mjenjačnice u Baškoj Vodi. Premda nam je Milina majka sinoć kazala kako se pribojava da su ga pritvorili, ispostavilo se da je njezin strah bio neosnovan.

Sudac istrage Slavko Lozina nije, naime, prihvatio zahtjev Uskoka da mu se odredi pritvor, odnosno, istražni zatvor.

"Istražni zatvor tražio se zbog ponavljanja djela, no osumnjičeni dosada nije procesuiran zbog razbojništava, već nekih drugih kaznenih djela. Isto tako, neprimjereno je govoriti o utjecaju na svjedoke nakon što je od počinjenog djela prošlo dvije godine", pojasnio je sudac Lozina Indexu zbog čega je odbio zahtjev za pritvaranjem Mile Mesara.

Za trovanje trihinelom uvjetna kazna

Mesar je inače početkom lipnja na sinjskom Općinskom sudu osuđen zbog trovanja osam ljudi trihinelom. Dobio je godinu i dva mjeseca uvjetno s rokom kušnje od četiri godine. Supruga Zrinka, koja je vlasnica mesarnice, oslobođena je te će se u tom dijelu državno odvjetništvo žaliti. Mile je osuđen na uvjetnu kaznu jer nisu nastupile teške posljedice po ljude koji su se otrovali njegovom svinjetinom.

Mile je svejedno bio ogorčen izrečenom kaznom pa je sasvim sigurno da će se žaliti na presudu suca Željka Gusića. Premda je osuđen, nije mu zabranjen rad.

Mesar je dosada prijavljivan za niz kaznenih djela. Između ostalog, prijavili su ga za 700 tisuća kuna neobračunatog i neplaćenog PDV-a, ali i za otmicu svog radnika. Mile jednostavno nije vjerovao da ga želi napustiti pa ga je utrpao u auto i odvezao natrag na posao...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.