Nitko mu nije pomogao da ustane s tračnica, pregazio ga vlak: Fotograf New York Posta ga snimao umjesto da ga spasi?!

Foto: Screenshot, New York Post

ČINJENICA da je sve više ljudi "promatrača", nespremnih za pomoć drugima, ili još gore - onih kojima je jedina radnja koju poduzimaju vađenje mobitela da snime nečiju nevolju, sve češće izaziva bijes javnosti. Upravo "promatrači" su propustili spasiti jedan život u New Yorku.

58-godišnjeg Ki Suk Hana je napadač, 30-godišnji Naeem Davis, gurnuo na tračnice podzemne željeznice u 49. ulici na Manhattanu. Usmrtio ga je nadolazeći vlak dok je pokušavao ustati s tračnica. Fotograf New York Posta snimio je njegove posljednje trenutke života i naišao na bijes javnosti. Na udaru je i New York Post koji je te "neukusne" fotografije objavio na naslovnici.

 

Jedan od putnika koji je svjedočio nesreći, 37-godišnji Patrick Gomez, priznaje kako se "smrznuo" u trenutku kad se nesreća zbila, ali ne krije svoj bijes zbog svega što se dogodilo. Kaže kako je "prava sramota" što nitko nije pokušao spasiti Ki Suk Hana. Na platformi podzemne se tad nalazilo 18 ljudi, a na najvećem udaru kritika se našao fotograf R. Umar Abbasi.

Fotograf u svoju obranu kaže kako mu nije bila namjera fotografirati posljednje trenutke Hanova života već je bljeskovima fleša pokušavao signalizirati vozaču vlaka da zakoči. No, javnost u tu priču ne vjeruje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.