Nova akcija As Eka na Marjanu: Policija izvlačila dvije mačke iz stana Splićanke?!

Ilustracija: Index

NOVA akcija As Eka na Marjanu. Rano jutros uz značajne snage policije izvukli su dvije mačke iz stana Splićanke u ulici Lisinskog. Nastavak je to ambiciozne operacije s konca rujna kada su djelatnici As Eka pokupili tri mačke s Marjana. Kako je poznato, Grad Split šibenskom koncesionaru za zbrinjavanje životinja plaća tisuću kuna po mački.

Dobar dan, policija. Došli smo po mačke...

Danas su policajci uredovali kao asistencija, a u stan su ušli temeljem sudskog naloga splitskog Prekršajnog suda i zahtjeva veterinarske inspekcije. Mačke su odvedene u Šibenik, Grad Split će to platiti dvije tisuće kuna, a cijela akcija opet je digla na noge ljubitelje životinja u Splitu. 

Splićanka iz čijeg su stana odnijete mačke osuđena je u prekršajnom postupku na novčanu kaznu, a slučaj se trenutno po žalbi nalazi na Visokom prekršajnom sudu. Sve je inicirala susjeda koja ne podnosi mačke.

Baldasar: Nevjerojatno

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar nije mogao vjerovati kada je čuo da su u operaciji izvlačenja mačaka sudjelovali i policajci.

"Meni to zvuči nevjerojatno. Žao mi je policije. Što sve ljudi moraju raditi", komentirao je Baldasar koji je obećao da će se tri mačke vratiti jednog dana na Marjan, u svoje prirodno stanište. Ipak ima prečih poslova pa se još nije tome stigao posvetiti. Ali kaže da hoće.

Deseti život: Po mačke su došli s dva policijska kombija i patrolnim vozilom

Tanja Vukičević, predsjednica Udruge Deseti život u osnivanju, sumnja da su mačke nestale negdje na Murteru, a komentirala nam je i današnju akciju As Eka.

"Jutros oko 7.30 sati javili su mi da su u Lisinskog dva policijska kombija i patrolno vozilo. Otišla sam na lice mjesta kako bi doznala o čemu se radi. Djelatnici As Eka izvukli su dvije mačke, jedna je sterilizirana, a drugoj je zahvat bio zakazan za idući petak. Pokušala sam objasniti da su mačke zbrinute, no ni policija ni djelatnici As Eka nisu bili za komunikaciju, već su nas uputili na više instance. Svakako ćemo inzistirati da se ova situacija riješi. Već smo se obraćali gradskim službama, ali su nas odbijali uz izgovor da još nismo registrirani. Strahujemo i za tri mačke koje su prije odnijete. Kažu da su na Murteru, no nema ugovora o udomljavanju", kazala nam je Vukičević.

Splitske šape: Koliko se energije utrošilo da se iz doma izvuku dvije zbrinute mačke?!

Katja Belan iz Splitskih šapa također nam je komentirala današnja zbivanja na Marjanu.

"Nije mi jasno kako veterinarska inspekcija postupa tako tvrdokorno i vrlo ažurno u slučaju mačaka s Marjana, a vrlo pasivno u slučaju pasa s Kozjaka. Nevjerojatno je koliko je energije i sredstava uloženo da bi se danas odvukle dvije mačke iz doma u kojem su bile zbrinute", kaže Belan.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.