Odgođen početak suđenja Kalamburi za malverzacije u Fondu za zaštitu okoliša, traži se izuzeće sudaca

ODGOĐEN je početak suđenja nesuđenoj direktorici Fonda za zaštitu okoliša Sanji Kalamburi na Županijskom sudu u Zagrebu. Suđenje je odgođeno na zahtjev Kalamburinog odvjetničkog tima koji je tražio izuzeće svih sudaca Županijskog suda u Zagrebu. Izuzeće je traženo jer je zamjenik predsjednik sudskog vijeća sin jednog od okrivljenika.

Podsjetimo, USKOK je podigao optužnicu protiv Kalambure i još četiri osobe zbog malverzacije sa skladištenjem otpada u Općini Perušić. Tereti se za malverzacije iz 2006., u vrijeme kada je bila djelatnica Fonda, a kada je ta institucija oštećena za 330 tisuća kuna.

Kalamburu je prošli mjesec Vlada imenovala direktoricom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali je već tjedan dana kasnije razriješena nakon što se doznalo da je protiv nje podignuta optužnica. Resorna ministrica Mirela Holy tada je stala u njezinu obranu, nazivajući je moralnom osobom koja je optužena samo zato što nije željela sudjelovati u kriminalnim radnjama Fonda u vrijeme vodstva koje se danas tereti u aferi Fimi media. Rekla je tada i da je odbacivanje optužnice samo pitanje vremena. Na to su reagirali na Županijskom sudu tvrdeći da je nedopustivo prejudicirati odluku u kaznenom postupku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.