Orešar na ispitivanju u Državnom odvjetništvu, branitelj Gulišija štitio ga tijelom i - kišobranom!

POSRNULI hrvatski tajkun Bruno Orešar danas je "usnimljen" kako dolazi na ispitivanje u splitsko Općinsko državno odvjetništvo. Na ulazu u splitsku Palaču pravde fotografirali smo ga s leđa jer se kao živi štit pred objektiv postavio njegov požrtvovni branitelj Željko Gulišija.

Velika nervoza

Poznati splitski odvjetnik i nesuđeni branitelj Ive Sanadera najprije je klijenta zaštitio kišobranom, a onda i vlastitim tijelom. Fotka i nije nešto, ali dovoljno svjedoči o nervozi koja je zavladala kod bivšeg Tuđmanovog teniskog partnera.

Nije ni čudo, jer Državno odvjetništvo vodi čitav niz postupaka protiv Orešara zbog kriminalnih radnji u Jadrankamenu i Uzoru. Zajedničko je svim tim postupcima, uključujući i slučaj Montera, koji je tek sada stigao na dnevni red, da je Orešaru omogućeno da čitav niz godina ne uplaćuje doprinose za svoje radnike.

Krug povlaštenih

Zna se i tko je to omogućio. Ivica Mladineo, bivši šef Porezne uprave, Indexu je potvrdio da je postojao niz tvrtki kojima je omogućeno poslovanje na taj način. Šteta što kod Mladinea nismo uspjeli provjeriti po kojim su kriterijima izabrane te povlaštene firme. Ništa, možda to otkrije studentima splitskog Ekonomskog fakulteta, kojima i dalje prenosi iskustva iz prakse.

Iza Orešara ostala - pustoš

Orešar je nedavno prijavljen za izvlačenje 24,2 milijuna kuna iz bračkog Jadrankamena, koji je završio u stečaju, premda se radnici s tim ne mire. Nisu se mirile ni radnice Uzora, no postupak je svejedno otvoren. Sada se bune radnici Montera, firme s tradicijom dugom 64 godine. Ni njima se ne piše dobro.

Iza Orešara je, dakle, ostala pustoš. Za sada ima samo jedan aktivan sudski postupak, no kako je krenulo moglo bi ih biti još nekoliko...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.