Ovrha: Glavni moralist Jutarnjeg lista Davor Butković dužan je Ministarstvu financija najmanje 1,6 milijuna kuna

Foto: Index

GLAVNI kolumnist Jutarnjeg lista Davor Butković dužan je za poreze Ministarstvu financija najmanje 1,6 milijuna kuna, a riječ je o dugu koji se povlači još od 2009. godine! Naime, osim po listi poreznih dužnika dug je vidljiv i na Butkovićevoj nekretnini na kojoj je započet ovršni postupak. Naime, u travnju ove godine Ministarstvo financija upisalo je založno pravo radi osiguranja novčane tražbine u iznosu od 1.621.288,35 kuna sa zakonskom zateznom kamatom koja teče od veljače ove godine!

Butković: Uplaćujem od 20 do 30 tisuća kuna

"Trenutno mjesečno uplaćujem oko 20 do 30 tisuća kuna, a vjerujem da ću ukupni dug sanirati do kraja rujna", rekao je Butković za Index. Glavnog kolumnistu Jutarnjeg lista koji se voli dičiti izvrsnim poznavanjem finih butelja vina podsjetili smo kako smo o njegovu dugu pisali prošle godine te nam je tada rekao da je svoj dug isplatio u cijelosti.



"Želio bih Vas obavijestiti da je porezni dug o kojem pišete plaćen u siječnju 2010. godine kreditom Zagrebačke banke, uz zalog dvije nekretnine, ukupno trostruko vrednije od iznosa kredita", rekao nam je Butković kada smo ga u ožujku prošle godine pitali što se dugom od  najmanje 754.869,04 kuna koji stoji još od travnja 2009. godine.  Butković je danas ponudio drugačiju varijantu.

Dug se udvostručio a mislio je da je sve platio

"Onih osamsto tisuća kuna doista sam bio platio, što je provjerljivo. Dva tjedna kasnije nazvao sam svoju poreznu referenticu, ineresirajući se za visinu duga. Ona mi je rekla da se dug, neovisno o uplati od osamsto tisuća kuna, zahvaljujući kamatama ponovo popeo na oko šesto tisuća kuna i onda se nastavio penjati", kaže Butković za Index.

Ostaje nejasno s obzirom na rješenje o ovrsi od travnja ove godine kako će Butković riješiti dug od najmanje 1,6 milijuna kuna (bez zateznih kamata)  do rujna s uplatama od 20 do 30 tisuća kuna.

   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.