Peti incident u manje od dva tjedna: Let Croatia Airlinesa u Pariz kasnio zbog tehničkog kvara Airbusa 319

Foto: Croatia Airlines

LET IZ Zagreba u Pariz s planiranim polaskom jutros u 8.30 sati kasnio je zbog tehničkog kvara Airbusa 319 te je zrakoplov preventivno povučen iz prometa i na njemu se obavlja tehnički pregled, priopćio je Odjel za odnose s javnošću Croatia Airlinesa.

Kompanija je u vrlo kratkom razdoblju preusmjerila dvadesetak putnika na druge letove Croatia Airlinesa i partnerskih avioprijevoznika kako bi im omogućila pravodobni dolazak na priključne letove do krajnjih odredišta. Ostali putnici krenuli su drugim Airbusom Croatia Airlinesa u 12.20 sati u Pariz, gdje je stigao u 14.15 sati. Croatia Airlines ispričava se putnicima zbog poremećaja u planiranom putovanju.

Samo jedan u nizu incidenata


Ovo je samo jedan u nizu javnosti poznatih problema sa zrakoplovima Croatia Airlinesa posljednjih dana. U manje od dva tjedna dogodila su se četiri kvara na zrakoplovima Croatia Airlinesa tipa Dash 8-Q400.

27. rujna zrakoplov Croatia Airlinesa tipa Dash 8-Q400 je na redovitom letu iz Zagreba u Zürich imao nezgodu prigodom slijetanja u zračnu luku Kloten. Pilot Zvonko Šitum i kopilot Ivan Ivanković uspješno su prizemljili zrakoplov bez prednjeg kotača, koji nije izvučen zbog tehničkog kvara. Nitko od 60 putnika i 4 člana posade nije ozlijeđen.

Dan kasnije, 28. rujna, na zrakoplovu Croatia Airlinesa istoga tipa - Dash 8-Q400 je tijekom poslijepodnevnog leta iz Dubrovnika za Rim došlo do indikacije greške na sustavu motora te je bio preventivno preusmjeren u Zračnu luku Split, gdje je utvrđeno da je siguran za let, pa je ponovno nastavio putovanje za Rim.

U beogradskoj zračnoj luci je 30. rujna tijekom pripreme za let zrakoplova Croatia Airlinesa tipa Dash 8-Q400 za Split, došlo do tehničkog kvara, odnosno do problema sa startanjem motora. Zrakoplov je iz preventivnih razloga privremeno povučen iz prometa.

Jučer, 8. listopada, novi su se problemi pojavili na zrakoplovu Croatia Airlinesa tijekom redovnog leta iz Dubrovnika u Atenu. Na avionu tipa Dash 8-Q400 pojavili su se problemi s elektronikom, zbog čega je avion nakon polijetanja iz Dubrovnika ponovno vraćen u zračnu luku u Čilipima. Zrakoplov je sa zakašnjenjem od 90 minuta ponovno poletio iz Dubrovnika. U dubrovačkom uredu CA kažu da se zrakoplov vratio nakon polijetanja zbog manjeg tehničkog kvara na ručki na prostoru za prtljagu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.