Poznata zviždačica Sonja Vlahek tvrdi da je pretučena, a policija da je narušila javni red i mir

Foto: Facebook (Osobni album)

POZNATA zviždačica iz Hrvatskih pošta Sonja Vlahek, tvrdi da je pretučena ispred svoje zgrade, no policija ju je kaznila zbog - uznemiravanja javnog reda i mira. Naime, Vlahek je na svom Facebook profilu napisala da je u srijedu 21. siječnja u 14.30 sati napadnuta i pretučena ispred stambene zgrade u kojoj živi.

Napao me boksač, plaćenik mafije


"Izvršitelj zločina je boksač, plaćenik mafijaške hobotnice. U tom pomno, dugo planiranom zločinu te potonjoj, sedam sati dugoj otmici i torturi nad teško ozlijeđenom žrtvom, nada mnom, sudjelovali su: policajci 7. policijske postaje PUZ te v.d. predsjednica Prekršajnog suda u Zagrebu Jadranka Pamić i sutkinja Maja Župančić Ukropina", napisala je Vlahek na Facebooku.

Vlahek je bivša šefica Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte, a već godinama bez uspjeha upozorava na nezakonitosti u radu Hrvatskih pošta za vrijeme dok je bio šef Robert Jukić. Upozoravala je i na veze Hrvatskih pošta s Milanovićevom obitelji, točnije bratom Krešimirom te na sukob interesa Tamare Obradović Mazal bivše savjetnice sad već bivšeg predsjednika Ive Josipovića.

Vlahek je upozoravala i na slučaj Soboli, aferu koja se veže uz šefa HDZ-a Tomislava Karamarka.

Policija: I 59-godišnjakinja i 31-godišnjak privedeni zbog narušavanja javnog reda i mira

"Nalogodavci zločina su najviše rangirani pripadnici zločinačko-kriminalne organizacije koja je opljačkala i još uvijek pljačka Hrvatsku i hrvatski narod, a koje sam posljednjih desetljeća istraživala, raskrinkavala, prijavljivala, svjedočila protiv njih", napisala je Vlahek dodajući da je bila "dovoljno naivna da vjeruje institucijama sistema".


U razgovoru za Index, Vlahek nije bila raspoložena iznijeti za detalje ovog slučaja objasnivši da je sve objavila na svojoj Facebook stranici. 

No, prema izvješću policije ovdje se nije radilo o napadu na zviždačicu nego o narušavanju reda i mira, a u kojem su sudjelovale obje strane i to 59-godišnja zviždačica i 31-godišnji muškarac.  

"U trgovini u Tratinskoj ulici, 59-godišnjakinja i 31-godišnjak narušavali su javni red i mir međusobno se vrijeđajući, nakon čega su ušli i u fizički sukob međusobno se naguravajući. Lakše je ozlijeđena 59-godišnjakinja, a liječničku pomoć joj je pružila ekipa Hitne medicinske pomoći na mjestu događaja", kažu nam iz policije dodajući da su policijski službenici oboje bez uporabe sredstava prisile, doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Očekivala prijavu protiv napadača

"Oboje su uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prepraćeni na Prekršajni sud", kažu nam na kraju.

Kako doznajemo, sutkinja je donijela presudu protiv Vlahek zbog narušavanja javnog reda i mira te joj odredila novčanu kaznu. Vlahek se branila kako je bila napadnuta od strane 31-godišnjaka kao i da je ozlijeđena. Vlahek je očekivala da će policija podnijeti prijavu protiv napadača, a ne da će nju optuživati za narušavanje javnog reda i mira.

Nakon svega najavljene su i tužbe zbog nezakonita rada policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.