Prijenos im je preskup? HRT umjesto suđenja Čačiću emitira serije i crtane filmove

NAJVAŽNIJI događaj dana, donošenje presude na suđenju prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću, prema HRT-u, čini se, nije u interesu javnosti budući da su, umjesto prijenosa uživo, u svoj program za vrijeme trajanja ročišta uvrstili seriju "Divlji plamen" te crtani film.

Iako su mnogi očekivali da će upravo javna televizija u Hrvatskoj, za koju građani plaćaju pretplatu i koja bi trebala djelovati u interesu javnosti, prenositi ovaj za hrvatsku Vladu, ali i cijelu zemlju, vrlo važan događaj, prijenos uživo na sebe je preuzela jedna komercijalna televizija.

Na upit zašto je tome tako i ne bi li trebalo biti normalno da HRT, koji "djeluje u interesu javnosti", prenosi ovako važan događaj uživo, glasnogovornica Dorotea Lazanin Jelenc za Index je izjavila da će HRT o svim detaljima izvijestiti javnost te da građani neće ostati zakinuti niti za jednu informaciju.

"U trenutku kada bude objavljena presuda, HRT će se uključiti na suđenje u izvanrednim vijestima. U sudnici u Kaposvaru imamo svog reportera koji će detaljno izvijestiti o svim događanjima u sudnici, a stručni komentatori analizirat će cijeli proces", izjavila je Lazanin-Jelenc.

Neslužbeno doznajemo kako su pravi razlog izbjegavanja izravnog prijenosa suđenja na HRT-u zapravo financije. Iako se navodno radi o "uredničkoj politici", koju glasnogovornica HRT-a nije mogla komentirati, prema neslužbenim informacijama s Prisavlja doznajemo kako je HRT prijenos jednostavno ocijenio preskupim, budući da bi se ročište moglo odužiti na 5-6 sati. A gdje je u svemu tome interes javnosti?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.