Pritvoren zbog pokušaja ubojstva u Dugopolju: Na groblju svatu sačmom raznio nogu!

PETAR VUKASOVIĆ osumnjičen je za pokušaj ubojstva 33-godišnjeg Mije Perišića, kojeg je rano ujutro u nedjelju na groblju u Dugopolju hicem iz lovačke puške teško ranio u natkoljenicu. Kost je Perišiću potpuno smrskana i još uvijek nije sigurno hoće li se izvući bez amputacije.

Vukasović je pucao pijan, no ne zna se točno koliko mu je alkohol zamutio razum, jer ga je policija uhvatila 12 sati nakon incidenta.

"Dođi ako si faca"

Sve je započelo u sali za vjenčanja u Dugopolju, odakle je Vukasović izbačen jer je radio nered. Otišao je kući po lovačku pušku te pozvao Perišića da izađe. "Dođi, ako si faca", poručio mu je. Sastanak je dogovoren na groblju. Perišić se pojavio s dvojicom svatova. Vukasović je najprije ispalio hitac u zrak, a potom u Perišića.

O svemu je šutio, najvjerojatnije po sugestiji branitelja Željka Gulišije. Sudac Stanko Grbavac prihvatio je danas zahtjev splitskog tužilaštva te Vukasoviću odredio istražni zatvor da ne utječe na svjedoke. Premda je Vukasović bio umiješan u nedavnu pucnjavu na benzinskoj postaji u Dugopolju, nije dosad pravomoćno osuđivan pa ga nisu mogli pritvoriti zbog bojazni od ponavljanja djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.