Ružini Pravaši odjednom iznenađeni zbog koalicije s HDZ-om te najavljuju pobunu



NAJAVA potpisivanja koalicijskog sporazuma između HSP-a Ante Starčevića kojeg vodi saborska zastupnica Ruža Tomašić te HDZ-a Tomislava Karamarka, podigla je na noge pojedine članove te stranke. Iako se tijekom parlamentarne izborne kampanje krajem prošle godine često govorilo kako bi HSP-AS trebao ići u koaliciju s HDZ-om, što je često naglašavao konkurentski HSP Danijela Srba, sada kada se to i ostvarilo, mnogi su odjednom iznenađeni.

Prvi konkretan potez povukao je HSP-AS u Vrgorcu koji su podnijeli ostavku te napuštaju stranku i to predsjednik ogranka Ivan Šarić, dva potpredsjednika, tajnik, te gotovo čitavi izvršni odbor. 

"Politika predsjedništva stranke prema podružnicama vezana za lokalne izbore, što uključuje mnoga ograničenja za predizborne i postizborne koalicije na lokalnim razinama, kao i preporuka za moguće koalicije su glavni razlozi nezadovoljstva", naglasio je danas na konferenciji za novinare Ivan Šarić, prenosi Makarska Danas.

"Mišljenja sam da na lokalnim izborima trebamo imati slobodu izbora svojih potencijalnih partnera dok koaliciju s HDZ-om na državnoj razini i nekim nižim razinama smatram vrhuncem političke trgovine u kojoj ne želim sudjelovati. Koalicija s HDZ-om predstavlja napuštanje politike pravaštva i nauka oca domovine dr. Ante Starčevića koji je sinonim beskompromisne borbe za pravednu i poštenu Hrvatsku, to jest, sve ono što HDZ nije. Gospođa Ruža Tomašić zaboravlja da je ušla u Sabor uz potporu HČSP-a i onih birača koji su nezadovoljni načinom na koji je HDZ vodio ovu zemlju i ovaj narod. U više navrata gospođa Ruža je javno a i meni osobno izjavila da nema ništa s HDZ-om te da su to podmetanja njenih protivnika. Očekivali smo samostalnu i jaku pravašku stranku te moguće koalicije s drugim pravaškim i sličnim strankama a dobili smo pljusku. Mi ćemo tu pljusku stoički podnijeti ali budite sigurni da vam nećemo okrenuti i drugi obraz", stoji u priopćenju koje je stiglo iz HSP-AS Vrgorac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.