Saborski zastupnici o SP-u: "I 1998. je sve bilo nemoguće, a znamo kako je završilo"

Foto: Hina/Index

VEČERAŠNJU utakmicu protiv Brazila s nestrpljenjem iščekuju i saborski zastupnici. Vjeruju u pozitivan rezultat i prolazak u drugi krug, te složno poručuju - bolje promocije Hrvatske od otvaranja Svjetskog prvenstva, nema.

Tome u prilog idu i brojke, procjenjuje se da će večerašnju utakmicu u Sao Paulu pratiti najmanje dvije milijarde ljudi diljem svijeta, a organizatori su objavili i da će današnje otvaranje pratiti najviše šefova država i vlada, njih 11 uključujući i premijera Zorana Milanovića. U Vladi su se prvo nećkali, no na kraju su procijenili da se takva prilika za promociju turističke Hrvatske ne bi smjela propusti.

Kosor: Mislim da je dobro što Milanović ide u Brazil

S time se slaže nezavisna zastupnica i bivša premijerka Jadranka Kosor .

"Puno njegovih poteza ne podržavam, ovo su već mnogi iskritizirali, no mislim da je to dobro jer važno da naša reprezentacija tamo ima potporu države i dobro je da je to tako jer će i cijeli državni vrh Brazila biti tamo i ne bi bilo dobro da se naši dečki osjećaju kao Pale sam na svijetu".

Lesar: Mogućnost je ogromna, a rezultate ćemo vidjeti

Da je riječ o velikoj prilici za promociju Hrvatske, smatra i laburist Dragutin Lesar.

"To je popularizacije hrvatskog nogometa, a koliko ćemo to iskoristiti ovisi kako ćemo se postaviti, dakle mogućnost je ogromna, a rezultate ćemo vidjeti. Naravno, i da ugostitelji u to vrijeme očekuju svoj dio kolača što dosta ovisi o rezultatima reprezentacije ".

Salapić: I 1998. je sve bilo nemoguće, a pokazalo se suprotnim

Već sam dolazak na SP velika je promocija svake zemlje, ističe HDSSB-ov Josip Salapić koji vjeruje da će ona potrajati duže od prvog kruga.

"To je sad na dečkima i na snazi, nažalost puno je ozljeda i tim nije kakav bio trebao biti s obzirom na pojedince, ali i 1998. je sve bilo nemoguće a pokazalo se suprotnim".

Grubišić: Nacija je u transu

Osim Vatrenih nezavisni zastupnik Ivan Grubišić pratit će, kaže, i utakmice španjolske, njemačke i engleske reprezentacije. Što se tiče utakmice s Brazilom, ističe, bitno je kako će se naši dečki od prve minute postaviti.

"To će se vidjeti na terenu, mi dosta o tome govorimo, nacija je u transu, ali kako će se dečki postaviti na terenu to ćemo vidjeti i onda će se pisati povijest, ali ne po našim željama već učincima".

Banić: Pobjeda protiv Brazila nije nemoguća misija

Pobjeda protiv Brazila nije nemoguća misija smatra HDZ-ova Martina Banić koja će pomno pratiti Vatrene.

"Gledat ću sve utakmice u kojima će igrati Hrvatska, nadam se što duže, a što se tiče ostalih još nemam svog favorita''.

Babić: Bit će 2:1 za nas

Izabranike Nike Kovača vjerno će bodriti i SDP-ov Vedran Babić koji tipuje na 2:1 za nas protiv domaćina, a vjeruje i u prolazak u drugi krug.

"Zato što su Kamerun i Meksiko reprezentacije s kojima možemo igrati i vjerujem da smo kvalitetniji bolji i vidim nas u drugom krugu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.