Šeks o odluci predsjedništva HDZ-a: Ja sam svoje ciljeve ostvario! Ljut nisam, ali razočaran jesam

NAKON što je jučer predsjedništvo HDZ-a donijelo odluku o smjeni Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa s mjesta potpredsjednika Sabora, Šeks je danas podnio ostavku na to mjesto.

"Ja sam danas predsjedniku Hrvatskog sabora dao ostavku na mjesto potpredsjednika s obrazloženjem da više ne uživam političko povjerenje predsjedništva i da iz tih razloga dajem ostavku s prijedlogom da se ta ostavka odmah uvrsti u dnevni red i donese odluka o mojoj ostavci", rekao je Šeks koji nije krio da je razočaran odlukom predsjedništva HDZ-a.

"Ljut nisam, ali razočaran jesam. Razočaran sam stoga jer ne vidim nikakvu korelaciju između mojeg obavljanja dužnosti potpredsjednika Sabora s rezultatom unutarstranačkih izbora i s odlukom predsjedništva moje stranke da mi uskrati povjerenje za obnašanje dužnosti potpredsjednika Sabora", rekao je Šeks.

Dodao je kako mu je ovo već sedmi mandat u Hrvatskom saboru u kojem je u četiri navrata bio potpredsjednik, a jednom obnašao i dužnost predsjednika Sabora.

"Danas sam iznio na klubu da sam svoje ciljeve u političkom životu ostvario. To je hrvatska država, slobodna, suverena, nezavisna, europska, demokratska Hrvatska i želio sam dati još doprinos nastavku takve politike, ali je predsjedništvo moje stranke donijelo odluku koju ja kao legitimist i kao osnivač, utemeljitelj HDZ-a respektiram. Povukao sam sve konzekvence iz te odluke, ali sam izrazio duboko neslaganje s motivacijom i razlozima", izjavio je Šeks i obrazložio svoje neslaganje:

"Razlozi koji su navedeni u obrazloženju predsjedništva HDZ-a zašto se predlaže Klubu zastupnika moje razrješenje s mjesta potpredsjednika Sabora su taksativno pobrojani. Kažu da je potrebno osvježenje, da sam u parlamentarnoj kampanji i unutarstranačkim izborima počinio neke pogreške, ali nije naznačeno koje i da sam trebao kao moralni čin ponuditi ostavku na mjesto potpredsjednika Sabora. Ja nisam počinio nikakve pogreške i nisam imao nikakvog razloga nuditi ostavku kao neki moralni čin", smatra Šeks koji ne razmišlja o odlasku iz HDZ-a.

"Ni govora. I sada sam na klubu istaknuo da ću se i dalje zauzimati, kao jedan od utemeljitelja i osnivača stranke, za dobrobit stranke, ali da ovu odluku predsjedništva smatram štetnom i nekorisnom", izjavio je Šeks.

"Oni koji se osjećaju za mirovinu neka odu u mirovinu"

Jedan od rijetkih utemeljitelja HDZ-a koji je još uvijek aktivan u političkom životu ne misli ići u mirovinu. "Oni koji se osjećaju za mirovinu neka odu u mirovinu", kratko je odgovorio Šeks na pitanje o mirovini, a potpredsjednik Sabora na odlasku nije želio previše komentirati činjenicu da Jadranka Kosor nije poput njega dala ostavku na mjesto potpredsjednice Sabora.

"Ona je iznijela svoje razloge da ne želi dati svoju ostavku za razliku od mene", rekao je Šeks još jednom naglasivši kako neće biti oporba u HDZ-u.

"Istaknuo sam i sada i na nekoliko sjednica kluba i u raznim razgovorima s čelnim ljudima stranke da ću se i dalje zauzimati zdušno za dobrobit HDZ-a i za dobrobit Hrvatske i da neću djelovati ni na koji način ni kao neka frakcija ni kao neka oporba o čemu postoje razne špekulacije. Naprosto, djelovati ću kao član HDZ-a u najboljem interesu stranke", zaključio je Šeks.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.