Skandalozna odluka suda u BiH: Za zlostavljanje Bettine Siegner očuhu samo dvije godine zatvora!

Foto:

U SLUČAJU dugogodišnjeg zlostavljanja Bettine Siegner, u zaseoku Karavlasi pokraj Kalesije u Bosni i Hercegovini, očuh mlade Njemice Milenko Marinković priznao je krivnju za protupravno oduzimanje slobode. Općinski sud u Kalesiji Marinkovića je osudio na samo dvije godine zatvora! Njegova supruga nije priznala krivnju i protiv nje se postupak nastavlja.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, protiv optužene Slavojke Marinković ovaj Sud je rješenjem razdvojio kazneni postupak koji će se nastaviti u narednom periodu.

Tijekom glavnog suđenja saslušano je više svjedoka, a suđenje je zatvoreno za javnost jer je Tužiteljstvo odlučilo zaštititi integritet oštećene. Bračni par Marinković uhićen je 17. svibnja prošle godine.

Podsjetimo, Bettina Siegner pune je četiri godine bila ropkinja koju su u kući Slavojke i Milenka Marinkovića u gojčinskom zaseoku Karavlasi nedaleko od Kalesije u Bosni i Hercegovini izgladnjivali i tukli. Bettinu je iz Njemačke dovela majka Christine Siegner. Iako se u optužnici ispočetka tvrdilo da je Bettina zlostavljana od trenutka kad je stigla u Karavlahe, nakon njezinih iskaza smanjeno je trajanje torture sa sedam na četiri godine. Bettina se nalazi u sigurnoj kući, ali želi se vratiti u Njemačku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.