Slagalica strave na Marjanu: Seleni skinute gaćice, u rupi s tijelom nađeni joint i kutija prezervativa

Foto: Arhiva

SUDAC Vlado Živaljić danas je odradio školsko izvođenje dokaza na suđenju Ediju Mišiću, što se ne viđa baš svaki dan. U veliku dvoranu splitske Palače pravde donijeto je nekoliko vreća dokaza, pregledana je video snimka očevida, pročitani psihijatrijski i ostali nalazi.

Gledanje izmasakriranog tijela Selene Macedo bilo je previše za njezinog brata Emanuela, koji se i danas pojavio na suđenju. Mišić je čitavo vrijeme bio distanciran, mada su novinari primijetili kako je sa zanimanjem pratio snimku očevida. Je li vidio nešto što mu nije bilo poznato dosad? 

Tko je još bio s Edijem?

Kako se dalo vidjeti, Selena je nađena u jami skinutih gaćica. Pored njezinog tijela pronađeni su i kutija prezervativa bez kondoma, ali i jedan joint. Na tim stvarima nema Mišićevih tragova, koji su pronađeni na traci i odjeći nesretne Meksikanke.

Na traci kojom su joj oblijepljene ruke pronađeni su i tragovi nepoznate osobe. Policija nikada nije ustanovila kome pripadaju. A isprva su bili uvjereni da su Selenu sredila najmanje dvojica.

Edi se predstavio kao pravi Kazanova: Druga cura za svaki dan, grupnjak...

Mišić se, inače, na razgovoru tijekom opservacije u Vrapču predstavio kao pravi - Kazanova. Kada se čuje što je sve napričao, djeluje u najmanju ruku kao da je sve izmislio. 

Dakle, za razliku od uvriježenog mišljenja da je Selenu likvidirao jer je imao problem sa ženama, ispada da bi to bio zadnji razlog zbog kojeg je Meksikanka trebala stradati.

Mišić je, naime, ustvrdio da nikada nije imao poteškoća u odnosima sa ženama. Štoviše, dnevno bi promijenio po par cura, jednu bi imao za jedan dan, drugu za drugi, treću za treći, kako mu je već odgovaralo. Zadnju djevojku je imao prije dvije godine, a onda bi se sastajao sa curama radi seksa. Pohvalio se i da je sudjelovao u grupnjaku.  

"U analnom seksu našao bih sebe"

Najviše je uživao u analnom seksu. "Samo bi me to ispunilo i zadovoljilo, tada bih našao sebe", povjerio se psihijatrima Mišić. Naveo je i kako bi u njegovom društvu bilo nenormalno ako bi netko imao djevojku koja nije također uživala u analnom seksu.

Liječnici nakon svega nisu utvrdili nekakvu značajniju seksualnu devijaciju, ali jesu sadističke sklonosti, egocentričnost i narcisoidnost, želju za ponižavanjem žrtve i ostalo, do čega su došli temeljem pretpostavke da je počinio ubojstvo. Način na koji je počinjeno, podsjetilo ih je na ritualno ubojstvo.  

Roditelji o Edijevim curama ne znaju ništa

Edijevi roditelji o djevojkama i ludim provodima s brojnim partnericama začudo ne znaju ništa. Zna se da se Mišić posljednjih godina povukao u sebe i prestao izlaziti, ali zbog čega, još nije utvrđeno. Kakva li je trauma utjecala na njega da promijeni svoju dnevnu rutinu?

Zanimljivo je možda i što se patologinja nije mogla odrediti je li Seleni prerezan vrat dok je još bila živa. Taj detalj odlučujući je za kvalifikaciju djela i visinu sankcije koja se Mišiću može izreći. Tužilaštvo inzistira na podmuklom i svirepom ubojstvu, obrana je već izložila svoj stav kako bi se moglo raditi o običnom ubojstvu.

Kada bi Edi progovorio, štošta bi se vjerojatno doznalo, moguće i odgovor na pitanje je li bio sam ili osoba, čiji su tragovi nađeni na ljepljivoj traci, i dalje slobodno šeta Splitom i vreba novu žrtvu na Marjanu?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.