Suđenje koje nema kraja: Opet odgoda zbog bolesti Save Pejovića

Foto: Arhiva

NEMA sreće sudac Mlađan Prvan sa Savom Pejovićem, bivšim niškim specijalcem optuženim za dvostruko ubojstvo u Segetu kod Trogira. Prošlo je više od sedam godina od brutalnog smaknuća 18-godišnjeg Nene Rakijara i tek koju godinu starijeg zaštitara Nediljka Kozlice, no kraj suđenja se ne nazire. Pravo je pitanje kada je održana posljednja rasprava? Godine prolaze, a suđenje nikako da se nastavi zbog teških zdravstvenih problema optuženog.

Prije kralježnice uho, a prije toga psiha...

Sada je u pitanju kralježnica, nedavno je bilo uho, prije toga psiha, a još prije se uopće nije znalo može li Pejović pratiti suđenje. Godine prolaze, no napretka nema.

Ne zna se kako će Prvan uopće privesti suđenje kraju, no nije jedini sudac na Županijskom sudu u Splitu koji ima ovakav problem.

Ni sutkinja Maria Majić nije se "usrećila" s Petrom Jurićem, optuženim za ubojstvo u Trogiru. Jurić je već u poznim godinama života i toliko je propao da do suda ne može doći nekoliko posljednjih godina. Kako stoje stvari, teško da će mu se stanje popraviti pa se rasprava neprestano odgađa. Sasvim je izvjesno da mu za ubojstvo tehnički više neće moći nikada suditi.

Svi bolesni

S bolešću optuženika mora se hrvati i sudac Vlado Živaljić. Bivši bankari iz propale Alpe Jadran Banke Pero Perišić i Luka Jerić konstantno imaju zdravstvene smetnje. Pobolijevaju i optuženici iz slučaja vlaka smrti. Sudac Damir Romac morat će ponovno odgoditi suđenje jer je zdravstveno nesposoban Jozo Bazina, izrađivač prskalice za sprejanje retardanta po tračnicama. Ima nekakvu rehabilitaciju u toplicama...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.