Suđenje za egzekuciju kod Klisa: Kristijan Stojanović povjerio se prijatelju da je ubio Ivu Stipetića?!

Ilustracija: Arhiva

U SPLITU je počelo suđenje Kristijanu Stojanoviću Kikiju za ubojstvo 22-godišnjeg Ive Stipetića na Kočinjem brdu kod Klisa. Danas su svjedočili vještak balističar i otac pokojnog, koji Stojanovića ne zna, ali je uvjeren da ubojicu treba tražiti u krugu prijatelja njegovog pokojnog sina koji je na Kočinjem brdu u prosincu 2010. godine smaknut s dva hica u glavu.

Dva pištolja koja su nađena kod Stojanovića nisu upotrebljena prilikom ubojstva Ive Stipetića. Ne odgovara kalibar zrna.

Stojanović nestao iz teretane na sat i pol vremena

Sutra bi trebala svjedočiti zaposlenica teretane na Pujankama koju je posjećivao Stojanović. U istrazi je navela kako je na dan Stipetićevog smaknuća Stojanović nestao iz teretane na sat i pol vremena. To bi trebalo biti dovoljno da skokne do Klisa i likvidira Stipetića.

Još bi zanimljivije trebalo biti svjedočenje Stojanovićevog prijatelja koji se istražiteljima povjerio kako mu je Kiki otkrio da je upravo on smaknuo Stipetića. Zbog zaštite svjedoka pretpostavlja se da će tijekom svjedočenja biti isključena javnost kako bi se sačuvao njegov identitet. Bit će svakako zanimljivo vidjeti hoće li ostati pri svojim navodima iz istrage.

Hitno pranje automobila punog blata

Državno odvjetništvo nade polaže i u dvije GSR čestice pronađene u Stojanovićevom Seat Leonu. Vještak se, međutim, nije mogao odrediti oko starosti tih čestica, koje nastaju pucanjem iz vatrenog oružja. 

Tužilaštvu je svakako indikativno i što je istog dana kada je ubijen Stipetić, Stojanović dovezao automobil na hitno pranje pred kraj radnog vremena autopraonice. Vozilo je bilo puno blata. Hitno pranje auta dovelo je na optuženičku klupu i Makaranina Milana Nikolića, koji je na kraju osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva Gojka Vujčića likvidiranog na plaži između Podgore i Tučepa koncem 2005. godine.

Nizak prag tolerancije

Stojanovića terete za teško ubojstvo za što je predviđena i kazna dugotrajnog zatvora od 40 godina. Stipetića je namamio na osamljeno mjesto uz obrazloženje da će isprobati strojnicu. Stojanović nije bio sam i pretpostavlja se da je još jedna osoba sudjelovala u smaknuću. No, i dalje je nepoznat motiv, što ne mora biti od presudnog značaja, pogotovo imajući u vidu nizak prag tolerancije Kristijana Stojanovića.

Prije desetak godina sasuo je četiri metka u prsi Gorana Matijevića Surle u restoranu Pimpinella kako bi se osvetio što ga je ovaj pljusnuo jer je maltretirao konobara.

Stojanoviću sude i za pokušaj ubojstva splitskog redara Lea Paurevića, kojeg je u lipnju 2010. godine sačekao na Poljudu te ispalio nekoliko hitaca po njegovom Jaguaru. Paurević se spasio zahvaljujući brzim refleksima. Bacio se na stražnje sjedalo te je u pucnjavi lakše ranjen.  

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.