Svečano otvorenje "Ključića oko vrata"

Foto: unuo.hr

DANAS će se u Zagrebu održati svečano otvorenje 'Ključića oko vrata', službenih prostorija Centra za unapređivanje i promociju turističko-ugostiteljskih usluga usmjerenih gostima s invaliditetom.

U programu svečanog otvorenja sudjelovat će pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak i Vedran Habel, predsjednik Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja.

'Ključić oko vrata' višenamjenski je prostor Centra za unapređivanje i promociju turističko-ugostiteljskih usluga usmjerenih gostima s invaliditetom. U njemu će se osobe s invaliditetom podučavati kuhanju te drugim ugostiteljskim uslugama.

U Ključiću će se održavati i slikarske te radionice izrade suvenira, a hrvatski će ugostitelji i turistički djelatnici moći naučiti kako pristupiti slijepim, slabovidnim, gluhim i nagluhim osobama te kako ugostiteljske i turističke objekte prilagoditi osobama u invalidskim kolicima.

U tom će se Centru organizirati i eno-gastro radionice prilagođene turistima s invaliditetom. U sklopu tih radionica turistima će se predstavljati hrvatski proizvodi i tradicionalna kuhinja.

Projekt je pokrenula Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.