Svećenik optužen za pedofiliju nakon dvije godine pušten na slobodu: Drago Ljubičić vratio se na Krk

DON DRAGO LJUBIČIĆ, 68-godišnji svećenik Krčke biskupije, koji je 2009. godine pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine, pušten je na slobodu nakon odslužene dvije trećine kazne te se vratio na Krk. Ljubičić je 2007. godine osumnjičen, a 2009. godine i optužen, za bludničenje nad maloljetnicama s područja Banjola na otoku Rabu. Smješten je u Dom za umirovljene svećenike i gradu Krku.

"Jest, točno je da je don Ljubičić sad u našem krčkom domu gdje je i ranije boravio. Prijevremeno je pušten na uvjetnu slobodu nakon odsluženja većeg dijela presuđene mu zatvorske kazne, a sve sukladno odluci nadležnih tijela odnosno Povjerenstva za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa koje je usvojilo njegovu molbu za ranije puštanje na slobodu", potvrdio je za Novi list generalni vikar Krčke biskupije mons. Anton Valković.

Ljubičić je tijekom boravka u Lepoglavskom zatvoru dobrovoljno prošao program vježbanja kontrole ponašanja, što je bio jedan od važnijih faktora, uz njegovu dob i vrijeme koje je odslužio u zatvoru, prilikom razmatranja o njegovom puštanju na slobodu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.