U Gorskom kotaru pada snijeg, jak vjetar i magla otežavaju promet

Foto: HAK

U GORSKOM kotaru mjestimice pada snijeg, povremeno i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Vrbovsko, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

U Dalmaciji i dijelu unutrašnjosti kolnici su mokri ili vlažni te skliski od kiše, a ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Zaboka.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između vijadukta Božići i južnog ulaza u tunel Sveti Rok, vozi se uz ograničenje brzine.

Vozače se upozorava da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na državnim cestama D32 Prezid-Delnice i D305 Parg-Čabar te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra.

Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je GP Ilok, do 10. lipnja 2014. god. u 6 sati.

Prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna.

Vrijeme na kopnu

U utorak će i dalje biti promjenjivo. Bit će djelomično sunčano, povremeno s povećanom naoblakom. Ponegdje može biti kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska, osobito u popodnevnim satima u gorskim krajevima. U višem gorju može pasti i malo snijega. Više suhog vremena i sunčanih razdoblja u Slavoniji. Puhat će slab, u Slavoniji do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutro prohladno uz moguću maglu i minimalnu temperaturu od 0 do 5°C, a po gorskim kotlinama i malo nižu uz moguć slab mraz. Dnevna temperatura uglavnom između 10 i 13 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo hladnije, piše Crometeo.

More

Promjenjivo će se zadržati u utorak, ali će biti znatno više sunčanih i suhih razdoblja u odnosu na ponedjeljak. Ipak ponegdje će biti slabe kiše ili pljuskova. Slaba do umjerena bura i tramontana prestat će tijekom dana i okrenuti na slabo do umjereno jugo koja u noći na srijedu može biti pojačano. Najniže temperature zraka u zaobalju od 0 do 5°C, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature bit će od 11 do 16°C, u zaobalju ponegdje malo niže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.