U Puli uhićena trgovkinja koja je robu naplaćivala, ali ne i isporučivala

Foto: ilustracija

UHIĆENA JE 30-godišnja trgovkinja iz Pule koja se pronevjerama, krivotvorinama i prijevarama domogla sto tisuća kuna na štetu svojeg poslodavca i klijenata, kojima je naplaćivala sanitarije, keramiku i opremu za bazene, ali im robu nije isporučila.

Pulska policija 30-godišnjakinju tereti da je počinila čak 21 kazneno djelo i to po devet pronevjera i krivotvorenja isprave te tri prijevare zbog čega ju je kazneno prijavila državnom odvjetništvu.

Žena je, prema sumnjama policije, od svibnja do kolovoza klijentima izrađivala ponude za prodaju sanitarija i keramike, no novac koji je dobila od njih, kao ni ponude za klijente nije prikazala u poslovnim knjigama, već ga je zadržala za sebe. Osim toga, nije naručila ni artikle pa je tvrtku sa sjedištem u Zagrebu i devet klijenata oštetila za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Trgovkinja je na listu svojih nedjela, uz pronevjere i krivotvorenje poslovnih isprava, upisala i prijevare.

U jednom slučaju je s klijentom dogovorila da ćemu riješiti opremu za izgradnju bazena, ali to nije učinila, iako joj je isplatio nekoliko desetaka tisuća kuna, dok je u drugom slučaju za nekoliko desetaka tisuća kuna oštetila klijenticu kojoj je isporučila samo dio naručene robe. Krajem prošle godine je pak s jednom Puljankom dogovorila da će joj izgraditi bazen, za što je dobila nekoliko desetaka tisuća kuna, no dogovoreno nije napravila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.