U Splitu otvoreni prošireni vezovi, investicija vrijedna 35 milijuna kuna

Foto: Duje Klarić/Cropix

U SPLITSKOJ gradskoj luci otvorena su dva proširena veza, broj 26 i broj 27, investicija teška 35 milijuna kuna financirana iz sredstava Lučke uprave Split.

Blaževski: Ovo je priča o uspjehu

"Ovo je priča o uspjehu, otvaramo nove, proširene vezove na prvi dan ljeta, 10 dana prije ulaska u EU. Dobili smo 2.770 kvadrata nove obale, a to je ujedno i uvod u novu fazu uređenja luke, odnosno, vanjske vezove za kruzere, projekt vrijedan 200 milijuna kuna", kazao je Milan Blaževski, ravnatelj Lučke uprave Split.

Antešić: Split kao lučka perjanica na europskoj pomorskoj karti

Zdenko Antešić, pomoćnik ministra prometa, kazao je, pak, kako se radi o izuzetnom događaju.

"Uvjeren sam da će Split novim kapacitetima zadržati svoje mjesto među prve tri putničke luke Mediterana. Luku Split vidim kao lučku perjanicu na europskoj pomorskoj karti", kazao je Antešić.

Grčić: Split bi trebao dobiti i garažu u luci te multimedijalni muzej

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić ima cijeli niz planova za Split i luku, samo što se još nije uputio u tehničke detalje.

"Sada idemo dalje. Nadam se skoroj realizaciji vanjskih vezova za kruzere. Treba osigurati da Split ima što veći razvoj. Mislim da luci treba jedna garaža. Ne znam postoje li tehničke mogućnosti. Znam da to neće biti po volji Jadroliniji, ali smatram da bi bilo korisno za Split i njegov turistički prihod da gosti ostave svoja vozila u garaži i krenu u obilazak starog središta grada. Bilo bi lijepo kada bi imali jedan multimedijalni muzej, pa onda uređenu šetnicu po zidinama Dioklecijanove palače...", počeo je nabrajati Grčić.

Sa Spaladiumom ništa novo

Nas je, pak, zanimalo imali kakvog napretka sa rješavanjem situacije oko Spaladium centra. Nema. Makar Grčić ne zna da se išta konkretno pomaklo u tom slučaju teškom ni manje, ni više nego 350 milijuna kuna, koliko bi Grad Split i država trebali platiti u idućih 30 godina. 

Ostojić i Grčić: Žao nam je zbog Mirele

I ministar Grčić, a i kolega u Vladi Ranko Ostojić, koji danas također došao uveličati ceremonijal otvaranja proširenih vezova, žale zbog odlaska Mirele Holy iz SDP-a te smatraju da nije trebala napustiti stranku. 

Otvaranju su prisustvovali i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i zamjenici Aida Batarelo i Goran Kovačević. Nisu se dugo zadržali. Zadnji su došli, a gotovo prvi otišli. U Banovini je posla preko glave i nova uprava vatrogasnim mjerama mora osigurati normalno poslovanje.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.