U eksploziji autobombe na pakistanskoj autobusnoj stanici poginulo najmanje 12 osoba, 32 osobe ozlijeđene

U SNAŽNOJ eksploziji autobombe koje je odjeknula na autobusnoj stanici u sjeverozapadnom Pakistanu poginulo je najmanje 12 osoba, uključujući i četvero djece.

Ozlijeđene su najmanje 32 osobe, uključujući žene i djecu, a eksplozija je oštetila desetak vozila koji su čekali da se ukrcaju putnici koji su iz rubnog dijela Peshawara trebali otputovati u druge dijelove zemlje. Nekolicina minibuseva u potpunosti je uništena, a na mjestu događaja mogli su se vidjeti komadi ljudskih tijela i lokve krvi po podu, piše agencija AP.

Nekolicina tijela izgorjela je do neprepoznatljivosti, a deset do 12 ozlijeđenih nalazi se u kritičnom stanju. Spasilačke su ekipe tijela smrtno stradalih i ozlijeđene prevezle u lokalnu bolnicu.

Jedan od svjedoka, Dilawar Khan, je sjedio u svojoj trgovini u trenutku kada je odjeknula eksplozija. Bomba mu je ubila dvojicu sinova, starih 12 i 13 godina. Dječaci su ocu u trgovinu navratili na povratku iz škole, a  išli su kući na ručak.

Khan je plačući upitao što su njegovi sinovi ikome skrivili, pritom se udarajući rukama po licu. Rekao je i kako bi bog trebao uništiti teroriste.

Glavni policijski zapovjednik u Peshawaru rekao je kako se sama bomba sastojala od 45 kilograma eksploziva, a zasad je nepoznato zašto je meta napada bila autobusna stanica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.