U tijeku 14 milijuna kuna vrijedni radovi u zaštićenim područjima

Foto: Goran Šebelić / Cropix

"PAMETNIM upravljanjem i ulaganjem u turističko-posjetiteljsku infrastrukturu zaštićenih područja ona dugoročno postaju generator razvoja kraja u kojem se nalaze", rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović te izrazio zadovoljstvo dinamikom kojom napreduju radovi u zaštićenim područjima vrijedni gotovo 14 milijuna kuna.

Kako su izvijestili iz Ministarstva, u protekla dva tjedna Zmajlovićev pomoćnik Nenad Strizrep obišao je radove na izgradnji turističko-posjetiteljske infrastrukture zaštićenih područja u Hrvatskoj koji se financiraju iz proračuna Ministarstva putem Projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP).

Putem tog je projekta dosad dovršeno osam projekata u zaštićenim područjima vrijednih 17,3 milijuna kuna, a osam ih je u tijeku, vrijednih još 13,9 milijuna kuna. Do kraja godine planira se započeti s radovima vrijednim 4 milijuna kuna, poručuju iz Ministarstva.

Strizrep je ovog tjedna obišao gradilišta u Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj županiji vrijedna 1,8 milijuna kuna. U sklopu Projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP) u tijeku su završni radovi na izgradnji poučne staze u značajnom krajobrazu Erdut te radovi na izgradnji tradicijske kuće, budućeg info centra Stan na Gajni.

Radovi na izgradnji poučne staze vrijedni gotovo milijun kuna, u završnoj su fazi. Projekt uključuje izgradnju i uređenje dva kilometra staze, postavljanje informativnih tabli i komunalne opreme, izgradnju dva odmorišta te vidikovca smještenog neposredno uz Erdutsku kulu.

Radovi koji se izvode u značajnom krajobrazu Gajna čiji je završetak planiran u studenom ove godine uključuju izgradnju tradicijske kuće koja će se koristiti za potrebe info-centra, škole u prirodi i aktivnosti Brodskog ekološkog društva - BED koje brine o Gajni, izgradnju poučne staze i njezino opremanje s informativnim tablama, izgradnju odmorišta te tri drvena mosta kojima će se savladavati visinske razlike u terenu. Vrijednost radova iznosi 800.000 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.