Udruge stanara predstavile vodič za sigurno i ekonomično stanovanje, ali mogu ga dobiti samo članovi

KOORDINACIJA udruga stanara Republike Hrvatske osmislila je i u Osijeku predstavila jedinstven projekt, Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje. Globalni je to projekt koji nudi rješenja za prava i obveze stanara, kaže predsjednik Koordinacije Vladimir Stanić.

"To je globalni projekt jer je Koordinacija udruga procijenila da na čitavom području Republike Hrvatske svi imaju gotovo iste probleme, odnosno da je negdje u cjelini ovaj problem nedovoljno prihvaćen ili nije adekvatno provodiv", rekao je Stanić.

Vodič besplatno dobivaju članovi Udruženja stanara

Koordinaciju čine udruge stanara iz Osijeka, Rijeke, Vukovara, Vinkovaca i Karlovca. "Sve njih ponajprije muči pitanje energetske učinkovitosti", kaže Stanić.

"Jedan veliki dio zgrada je građen znatno ranije kada se nije o tome vodilo računa tako da će sada trebati uložiti značajna sredstva da bi se popravila energetska učinkovitost. Isto tako, još uvijek ima čitav niz poslova koji su vezani za pitanje vlasništva, a to je pitanje legalizacije objekata koji su građeni bez građevinskih dozvola, to je etažiranje, odnosno trajno rješavanje pitanja vlasništva", rekao je Stanić pojasnivši kako se dolazi do svog primjerka ovog korisnog vodiča.

"Pokušali smo da besplatno osiguramo veći broj vodiča no ministarstva koja su obećala da će isfinancirati ovaj projekt nisu ispunila svoje obveze tako da smo tek jedan dio uspjeli tiskati, a svaki građanin koji se uključi u Udruženje stanara besplatno će dobiti vodič", zaključuje Stanić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.