Uhvaćen pljačkaš tri Splitske banke: Iz iste poslovnice u dva navrata uz prijetnju pištoljem odnio 158 tisuća kuna

ZAGREBAČKA policija uhvatila je razbojnika koji je od studenog prošle godine do ove srijede opljačkao tri Splitske banke.

Sumnja se kako je 45-godišnjak prvu pljačku izveo 23. studenog u Maksimirskoj ulici. Blizu Splitske banke je ostavio Passat te je ušao u poslovnicu, razoružao zaštitara i uz prijetnju pištoljem od zaposlenice dobio 70 tisuća kuna. Iz pljačke je pobjegao s Passatom.

Vratio se po još novca u Maksimirsku

Druga pljačka za koju plavci sumnjiče 45-godišnjaka dogodila se 8. svibnja ove godine. Podsjetimo, toga tjedna su u metropoli opljačkane čak četiri banke. Taj puta je za svoju metu 45-godišnjak izabrao poslovnicu Splitske banke u Vlaškoj ulici. I tada je razbojnik Passata ostavio blizu banke, ušao je u poslovnicu, razoružao zaštitara, ali je pobjegao bez novca. Nakon te pljačke je zagrebačka policija objavila njegove fotografije na internetskim stranicama i zamolila građane da im pomognu u potrazi.

Posljednje razbojništvo za koje je osumnjičen 45-godišnjak dogodilo se ponovno u poslovnici Splitske banke u Maksimirskoj, iz koje je već u studenom uspio izvući 70 tisuća kuna. Pljačku je izveo na isti način kao i prethodna dva puta. Blizu banke je ostavio Passata, ušao je u poslovnicu i razoružao zaštitara te uz prijetnju pištoljem zaposlenici otuđio 88 tisuća kuna.

No, to mu je bila i posljednja pljačka, jer ga je nakon nje uhvatila policija. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 45-godišnjak je uz posebno izvješće zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu doveden pritvorskom nadzorniku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.