Upitno hoće li Šešelj zbog zdravstvenog stanja iznijeti završnu riječ kada je zakazano

HAŠKI sud zakazao je iznošenje završne riječi Vojislava Šešelja za 14. i 15. ožujka.

Međutim, iz SRS-a poručuju da je Šešeljevo zdravstveno stanje sve lošije. Podsjećamo, iznošenje njegove završne riječi bilo je zakazano da ponedjeljak i utorak, ali je otkazano zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Glasnogovornica Haškog suda Nerma Jelačić rekla je jučer da je Šešelj prebačen iz zatvorske jedinice u bolnicu, ali nije iznosila detalje o njegovom zdravstvenom stanju.

Predstavnici Srpske radikalne stranke, s druge strane, sumnjaju u namjere Haškog suda jer je Šešeljevo zdravstveno stanje sve lošije. Oni nisu sigurni da će on biti fizički spreman da u srijedu 14. ožujka održi završnu riječ.

"Skandalozna nebriga Haškog suda prema zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja i to prije nego što on treba iznijeti završnu riječ kod nas budi sumnju u njihove namjere", rekao je član pravnog tima za obranu šefa radikala Dejan Mirović.

On je naglasio da je Haški sud dužan da obavještavati pravni tim o Šešeljevom zdravstvenom stanju, ali da to nije slučaj. Više je puta naglasio da srpski državni organi "ne vode računa o svom državljaninu koji je pritvoren u Hagu", javlja B92.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.