Vlada na zatvorenom dijelu sjednice odobrila MVPEI osam milijuna kuna iz proračuna

VLADA je na zatvorenom dijelu današnje sjednice odobrila Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) 8.215.500 kuna iz državnog proračuna za podmirenje troškova koji će nastati po ugovornim obvezama pružanja odvjetničkih, pravnih i drugih stručnih usluga.

Iz Vlade su priopćili kako je dana suglasnost za otvaranje privremenih konzularnih ureda, koji će tijekom ljetnih mjeseci pružati konzularne usluge turistima u Hrvatskoj.

Neven Mimica umjesto Martine Dalić

Osim toga, Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice raspravljala i o kadrovskim pitanjima.

Davor Katavić imenovan je pomoćnikom ravnatelja za ekonomske poslove Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Pregovaračkog odbora Vlade za pregovore o Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, Martina Dalić i članovi, a novim predsjednikom imenovan je Neven Mimica.

Temeljem Rješenja Vlade o raspuštanju Općinskog vijeća Općine Sutivan, Ines Grubišić imenovana je povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Sutivan.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Nadzornom odboru društva Autocesta Rijeka - Zagreb predlaže se imenovanje Alena Kruhaka članom Uprave.

Čačić imenovan predsjednikom Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost


Sukladno Zakonu o osnivanju Agencije za investicije i konkurentnost te uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predsjednikom Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost, imenovan je ministar nadležan za gospodarstvo Radimir Čačić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.