Zbog pogrešnoga liječenja umrlo desetak pacijenata: Bjelovarskom doktoru mjesec dana istražnog zatvora!

Screenshot: HRT

SUDAC istrage odredio je jednomjesečni zatvor liječniku Davorinu Dikliću, nekadašnjem vršitelju dužnosti ravnatelja bjelovarske Opće bolnice i bivšem šefu kirurgije. Osumnjičen je za više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi.


Neslužbeno se doznaje da je riječ o desetak slučajeva s teškim pa i smrtnim posljedicama.

Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je 57-godišnji liječnik zaposlen u Općoj bolnici Bjelovar u duljem vremenskom razdoblju počinio više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. Naime, postoji osnovana sumnja da je zbog njegovih pogrešaka u liječenju kod nekoliko pacijenata došlo do teškog narušavanja njihova zdravlja dok je u odnosu na više pacijenata nastupila smrtna posljedica, izjavila je županijska državna odvjetnica Ksenija Pavić, javlja HRT.

"Nažalost ta bolnica je bolnica slučaj već nekoliko godina. Jedan od njih je i ovaj slučaj kojeg je preuzelo Državno odvjetništvo i s obzirom da se oni bave time naravno da ne mogu davati pogrešne informacije. Očekujemo od Hrvatske liječničke komore da reagira, a i mi kao Ministarstvo ćemo reagirati kada dobijemo sve informacije koje je prikupilo Državno odvjetništvo", kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirajući cijeli slučaj za HTV. .

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.