Zračni traktori i kanaderi opet u zraku: Razbuktao se požar kod Budaka, pokraj Smilčića vatra prijeti kućama

POŽAR otvorenog prostora na predjelu Kovča, kod brda Okit, Vodice, lokaliziran je sinoć u 22 sata.

Taj je požar jučer posebno namučio lokalne vatrogasce. U pokušaju obuzdavanja vatre lakše su ozlijeđena dvojica vatrogasaca, jednom je opečena ruka, a drugom lice. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković sa suradnicima ih je sinoć obišao u njihovim domovima. Vatrogasci se osjećaju dobro.

U potpunosti je izgorjelo jedno vatrogasno vozilo. Požarom je zahvaćeno 150 hektara trave i niskog raslinja. U tijeku je sanacija požarišta.

Požar otvorenog prostora kod Kistanja - Tomasovića Stanovi ugašen je sinoć u 20.15 sati. Požarom je bilo zahvaćeno tri hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su tri zračna traktora i JVP Knin, DVD Kistanje i Dubravice s ukupno 13 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila.

Kanader i helikopter gase požar kod mjesta Zvečanje

U Splitsko-dalmatinskoj županiji noćas je buknuo novi požar. Vatrogasno operativni centar Split zaprimio je  u jedan sat ujutro dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Križnjaka - Trečanica, kod Planog. Površina požara je oko 12 hektara trave i niskog raslinja.

U gašenju požara sudjelovali su DIP Split, JVP Split sa sezoncima i DVD-i Kaštela, Trogir, Slatine, Vranjic, Solin, Mladost, Gomilica, Žrnovnica i Podstrana s ukupno 73 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran u 5.30 sati, a na sanaciji rade lokalne vatrogasne snage i Državna intervencijska postrojba (DIP) Split. Helikopter s uređajem za gašenje napustio je požarište. 

Još jedan požar buknuo je prijepodne. Dojava o požaru otvorenog prostora kod mjesta Zvečanje stigla je u 11.25. Gori šuma i nisko raslinje. U gašenju trenutno sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a u pomoć su im upućeni kanader i helikopter s uređajem za gašenje.

Požar na otvorenom prostoru kod Sinja na području Bitelić - Vrdovo ugašen je jutros u pet sati. Opožareno je oko 30 hektara trave, niskog raslinja i niske borove šume. U gašenju požara sudjelovala su tri zračna traktora i helikopter s uređajem za gašenje, kao i JVP Split, DVD Sinj te djelatnici Šumarije Sinj s ukupno 20 vatrogasaca.

Novi požar u Zadarskoj županiji, razbuktao se i jučerašnji kod Budaka: Pomažu im dva kanadera i dva zračna traktora

Veliki požar buknuo je u 15.30 sati u Smilčiću pokraj Zadra.  Na terenu djeluju zračni traktori i kanader te DVD Pridraga i 17 zadarskih vatrogasaca s četiri vozila. U blizini kuća gori visoko i nisko raslinje. Djelomično je i zadimljena autocesta A1, istaknuli su iz zadarskog vatrogasnog operativnog centra.

Zračne snage koje su djelovale na području Zadarske županije (kanader i dva zračna traktora) na požarima na području Ostrovice, Lišane Ostrovičke te na predjelu Vukšić - Budak jutros su napustile požarište. Javljeno je da su oba požara su pod kontrolom gasitelja.

Međutim, kasnije je DUZS javio da se požar kod Budaka ponovno razbuktao te da ondje zemaljskim snagama pomaže i jedan kanader. Gori niska hrastova šuma i nisko raslinje na minski sumnjivom području.

Buknula dva nova požara kod Imotskog

Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je danas u 13.05 sati informaciju o požaru otvorenog prostora na teško pristupačnom terenu kod zaseoka Kundidi, Slivno, kod Imotskog. U gašenju trenutno sudjeluje jedan kanader.

U 14.45 sati primljena je informacija o požaru otvorenog prostora kod Crvenog jezera u Imotskom. Gori gusta borova šuma, a u gašenju trenutno sudjeluju lokalne vatrogasne snage i jedan kanader.

Novi požar i kod mjesta Marasovine, Promina. U gašenju trenutno sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a u pomoć su im upućena i dva kanadera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.