Afera kamioni: Rončević porekao sve i nazvao Miličevićev izvještaj nezakonitim

BERISLAV RONČEVIĆ, bivši ministar obrane pred Istražnim povjerenstvom za utvrđivanje činjenica o nabavi 39 kamiona za Ministarstvo obrane 2004. godine, kazao je kako je jedina protuzakonita stvar bilo izvješće generala Joze Miličevića.

Rončević je demantirao je kako je tražio da se izvještaj o nabavi kamiona lažira, a Miličević ga je optužio da je sklopio štetan posao i oštetio proračun za gotovo 15 milijuna kuna.

Vojska nema ovlasti nadzirati MORH, rekao je Rončević Povjerenstvu te čitavu stvar ocijenio najobičnijim politikantstvom. Dodao je kako bi on sam, da je znao, prekinuo Miličevićev nadzor, a pravo stanje stvari, ionako je utvrdila državna revizija u svojem izvještaju.

Prije tjedan dana saslušani su i ravnatelj policije Vladimir Faber, načelnik Glavnog stožera Josip Lucić te glavna državna revizorica Šima Krasić te su svi troje izjavili kako nisu znali ni za što protuzakonito u nabavi tih kamiona.

Ipak, umjesto predviđene kupnje 76 kamiona, kupljeno je njih samo 39, međutim za kupovinu je utrošeno 15 milijuna kuna više od predviđenog.

K.S.
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.