Američke vlasti zaplijenile najveću ikad pošiljku droge za Australiju

Foto: Australska policija

AMERIČKE vlasti su zaplijenile gotovo milijardu dolara vrijedne metamfetamine namijenjene australskom tržištu, priopćila je australska policija nakon zajedničke operacije, prenosi BBC.

Amerikanci su zaplijenili oko 1,7 tona metamfetamina u Kaliforniji. Uz metamfetamin, u malim količinama se pojavljuju i heroin i kokain.

Procijenjena ulična vrijednost droge procijenjena je na 1,29 milijardi australskih dolara ili 911 milijuna američkih dolara, što je ujedno i najveća zaplijenjena pošiljka ikad namijenjena Australiji. Policija je uhitila šest osoba u državama Victoria i New South Wales za koje se vjeruje da stoje iza toga.

I kanadske službe također su pokušavale razbiti navedenu međunarodnu kriminalnu organizaciju pa su izvršile pretres u Burnabyju u Britanskoj Kolumbiji.

Bruce Hill, glasnogovornik australske jedinice za organizirani kriminal, izjavio je: "Zaustavivši to, osigurali smo da kriminalci neće profitirati od ogromne boli koju ta droga nanosi našoj zajednici."

"Ova povijesna zapljena pokazuje koliko je važno partnerstvo između Australije i Amerike kako bi se osigurala sigurnost i jednih i drugih", rekao je američki veleposlanik James Caruso.

Prema navodima vlasti u australskoj državi Victoria, svake godine se u državi potroši oko 2 tone meta.

Prošli mjesec je australska policija uhitila posadu malezijskog Malido Air-a zbog optužbi da su pomogli u krijumčarenju heroina i metamfetamina vrijednog milijune dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.