Amerikanka (21): S 12 godina me silovao očuh, zatrudnjela sam. Trumpu je to prekrasno

Screenshot: X

Na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u SAD-u okupile su se brojne slavne osobe i najveća imena u politici. Nakon njihovih govora četvero Amerikanaca izašlo je na pozornicu kako bi govorili o pobačaju i o tome kako su zabrane u nekim saveznim državama utjecale na njihove živote.

Najpotresnije je bilo svjedočanstvo Hadley Duvall (21), djevojke iz Kentuckyja koja je u dobi od 12 godina zatrudnjela nakon što ju je silovao očuh. Imala je spontani pobačaj.

"S 12 godina napravila sam svoj prvi test na trudnoću i bio je pozitivan", rekla je Duvall. "To je bio prvi put da mi je rečeno: 'Imaš mogućnosti.' Ne mogu zamisliti da nemam izbora, ali danas je to stvarnost za mnoge žene i djevojke diljem zemlje zbog Trumpovih zabrana pobačaja", dodala je.

"On to naziva prekrasnim. Što je tako lijepo u tome da dijete mora nositi dijete svojih roditelja?" dodala je.

Nakon njezina svjedočanstva guverner Kentuckyja Andy Beshear nazvao ju je "jednom od najhrabrijih osoba koje je upoznao". "Zadivljen sam hrabrošću koja je potrebna da se podijeli njezina bol i njezina istina", rekao je.

"Hvala vam što se borite za ženska prava", "Govor o njezinom iskustvu spasit će živote", "Ovo je bio trenutak kada mi je srce puklo", "Ti si inspiracija", "To su stvari koje se, nažalost, događaju mladim djevojkama i ženama", samo su neki od komentara korisnika društvenih mreža na govor Duvall.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.