Anić holding dužan 3,23 milijuna kuna zbog neplaćanja prostora na Trgu bana Jelačića?

DAMIR ANIĆ, vlasnik tvrtke Anić Holding, mogao bi ostati bez atraktivnog poslovnog prostora veličine 780 kvadrata na Trgu bana Jelačića. Aniću prijeti deložacija zato što prostor već godinama bespravno koristi, a nagomilao je i dugove veće od tri milijuna kuna, piše Novi list.

Pročelnica za imovinsko-pravne poslove Ninoslava Zeković potvrdila je da Grad Zagreb od Anić Holdinga potražuje 3,23 milijuna kuna za neplaćanje komunalne naknade, spomeničke rente i za korištenje prostora. No, nije jasno zbog čega su mu godinama gledali kroz prste.

"Slučaj Anić još nisam ispitivao, a očito i neću prije 10. kolovoza, jer mi nedostaje kvorum za provođenje odluka. Vjerojatno ću predložiti njegovu deložaciju", kaže Zdravko Čokić, šef Povjerenstva za korištenje imovine u vlasništvu Grada Zagreba.

Anić, koji se u javnosti "proslavio" kad je njegova tvrtka prilikom obnove fasade na Trgu bana Jelačića oštetila Meštrovićev reljef "Seljaci" te pokušala zataškati incident, zasad nema komentara na priču o deložaciji i nagomilanim dugovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.