Bandić desnom biskupu Jezerincu obećao Ministarstvo iseljeništva

PREDSJEDNIČKI kandidat Milan Bandić danas je u Vojnom ordinarijatu razgovarao s vojnim biskupom u Hrvatskoj mosn. Jurjem Jezerincem, a teme razgovora bile su budućnost države, stanje u vojsci, odnosu države i branitelja te Domovinskom ratu.

Iako Crkva formalno ne daje podršku niti jednom kandidatu, očito je kako je ovo primanje Bandića u svrhu predsjedničke kampanje. Tako je Jezerinac, koji slovi kao pripadnik desnog krila Katoličke crkve, zahvalio Bandiću zbog zauzimanja za hrvatsko zajedništvo i promicanje kršćanskih vrijednosti. Jezerinac smatra kako veliku brigu treći hrvatski predsjednik treba posvetiti braniteljima, a s njim se složio i Bandić.

Treba osnovati Ministarstvo iseljeništva

Jezerinac se Bandiću i požalio zbog odnosa Hrvatske prema svom iseljeništvu koje se aktualizira "samo u vrijeme izbora". Predsjednički kandidat je vojnom ordinariju obećao kako će pokrenuti "snažnije povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske, te poticati i olakšavati njihova ulaganja, veći broj posjeta te povratak i useljavanje".

Vojni ordinarij je Bandiću bacio bubu u uho i kako ne postoji ministarstvo koje bi skrbilo za iseljenike te kako bi ono trebalo biti osnovano. Naravno, u ovo izborno vrijeme je Bandić vojnom ordinariju obećao kako će se založiti za osnivanje još jednog ministarstva koje bi skrbilo o iseljeništvu.

Pozvali sve da izađu na izbore

Na kraju sastanka je Jezerinac rekao kako "predsjednik treba biti kao otac u brojnoj obitelji, otac koji okuplja svoju djecu koja su nerijetko različita" te tvrdi kako budućeg predsjednika treba krasiti ljubav prema domovini. Predsjednički kandidat i biskup pozvali su sve da izađu na drugi krug predsjedničkih izbora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.