Bivši šef ACI-ja Ivo Markusović optužen za bespravnu gradnju na Braču

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv četiri osobe zbog bespravne gradnje u zaštićenom obalnom pojasu na teritoriju bračke općine Milna. Terete ih da su od 2007. godine do polovice prošle godine protivno propisima sagradili građevine od 36 do 72 četvorna metra.

Među optuženima je i bivši šef ACI-ja Ivo Markusović, koji se već našao na udaru Državnog odvjetništva kao jedan od optuženih u slučaju bivše predsjednice supetarskog suda Ivane Domić. Slučaj je zasada okončan nepravomoćnom oslobađajućom presudom.

"Tako je to kad te uzmu na zub"

Čuli smo se s Markusovićem. "Ta optužnica je dignuta bez ikakvog razloga. Tu kuću je sagradio još moj otac, a ja imam i dokaz. Fotografiju iz 1965. godine. Sve sam ja to rekao na meritornom mjestu, no uzalud, čini se. Tako je to kad se nekoga uzme na zub", komentirao je Markusović optužnicu Državnog odvjetništva.

Na problem je, inače, ukazao SDP-ov načelnik Općine Milna Frane Lozić, koji je i sam na meti Državnog odvjetništva. U tijeku su suđenja po dvije optužnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.