Bivši šef divlje i nasilne mladeži karlovačkog HDZ-a uhljebljen na čelo gradskog radija

Screenshot: YouTube

MATIJA Perković, dosadašnji zaposlenik Inkasatora, javnosti poznatiji kao bivši predsjednik Mladeži karlovačkog HDZ-a iz doba kada je često “punila” nacionalne medije, novi je direktor Hrvatskog radio Karlovca, javlja Kaportal.

Zanimljivo, Hrvatski radio Karlovac po Pravilniku u unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta ima objedinjenu funkciju direktora i glavnog urednika, tako da je Matija Perković de facto postao i glavni urednik tri medija – Karlovačkog tjednika, Radio Karlovca i njihovog web portala!?

Odlučio je tako većinom glasova Nadzorni odbor na čelu s novim predsjednikom, HDZ-ovim gradskim vijećnikom Dubravkom Strnićem, izabravši Perkovića između šestero prijavljenih kandidata za čelnika jedinog gradskog medija.

Mladež HDZ-a Karlovac - ustašluci, pijanluci, divljanje, nasilje i sudovi

Podsjetimo, prije nekoliko godina stranku prožetu svakojakim aferama mladi su karlovački HDZ-ovci uspjeli još dodatno osramotiti svojim divljački, proustaškim i nasilnim ispadima. Mladež HDZ-a u Karlovcu najviše se "proslavila" razbijanjem i tučnjavom u karlovačkom River pubu 2009. godine, gdje su se, potaknuti većim količinama alkohola, vješali za luster uz povike "Ajmo ustaše!". Vlasniku navedenog lokala kasnije su i prijetili, da bi jedan od HDZ-ovih "mladih lavova" Ivan Turković 10. travnja poslao vlasniku River puba Željku Godaču SMS čestitku povodom "rođendana" NDH.


"Na današnji dan, Desetoga Travnja prije 68 godina, u Zagrebu glavnom gradu svih Hrvata uz Božju pomoć i vjekovnu težnju Hrvatskoga naroda proglašena je Nezavisna Država Hrvatska! Prigodom ovog povijesnog jubileja, upućujem čestitke Hrvaticama i Hrvatima u domovini i diljem svijeta", glasila je vrlo nepismeno napisana poruka koju je dobio Godač, a nakon čega je Turković izbačen iz stranke.

To je bio samo jedan od prvih javno poznatih incidenata. Godine 2010. tri su članak Mladeži HDZ-a Karlovac optužena da su iz čistog mira prebili jednog studenta u wc-u noćnog kluba. Zbog oba su slučaja mladi HDZ-ovci završili na sudu, a predmet se godinama vukao.

Matija Perković je iz moralnih razloga krajem 2010. godine dao ostavku, divljanje njegovih HDZ-ovaca jednostavno je bilo previše.

Perković se grozio stranačkog zapošljavanja pa posao našao u - gradskoj firmi

No, mladi se Perković brzo snašao. Ustvari, još dok je bio na funkciji predsjednika Mladeži HDZ-a, Perković je počeo raditi u gradskom poduzeću Inkasator, i to na šalteru na naplati računa za komunalije. Osim toga, očito perspektivni Perković u to je doba bio član Nadzornog odbora Vodovoda i kanalizacije, slučajno ili ne, još jednog gradskog poduzeća.


No, nema politika nikakve veze s njegovim zaposlenjem, tvrdio je Perković. U jednom ranijem intervjuu za Kaportal on je oštro odbacio mogućnost da bi se zaposlio zbog posla.

"To je klasična priča, kao, učlani se u HDZ, pa ćeš odmah dobiti posao. Mi to nikada nismo poticali. Ne mogu komentirati u ime nekog drugog zašto je izabrao baš našu stranku i zbog čega se uopće uključio u politiku. No, ja sa svojih 18 godina nisam u HDZ ušao zbog takvih stvari . Sad imam 25 godina i još sam uvijek bez stalnog zaposlenja.  Sve sam postigao sa svojih deset prstiju", govorio je Perković prije nego će 2010. godine dobiti posao u Inkasatora.

Sada se, eto, bivši čelnik najpoznatije podružnice HDZ-ove mladeži, oštroj konkurenciji usprkos, pokazao kao najbolji kandidat za čelno mjesto gradskog radija.

Karlovački SDP u priopćenu objasnio kako se Perkovića zaposlilo

U ime karlovačkog SDP-a o ovom se slučaju očitovala potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca  Marina Novaković Matanić.

"Imenovanje novog direktora Radio Karlovca nije prošlo tako glatko kako se čini kada pročitamo vijest da je izabran novi direktor Radio Karlovca Matija Perković.

Dva sata prije samog imenovanja događala se prava drama, odnosno, sve ono što dokazuje da je u Karlovcu najbitnija politička podobnost.


Predsjednica Nadzornog odbora Hrvatskog radio Karlovca gospođa Mirna Špehar (HSLS), probala je misliti svojom glavom i suprotstaviti se velikom vođi u našem gradu Damir Jeliću, gradonačelniku koji je ujedno i jedini skupštinar. Naravno da se to njemu nije svidjelo i da je gospođu Špehar smijenio u svega par sati kako njegov izbor direktora Radio Karlovca ne bi bio upitan.

Umjesto nje imenovan je Dubravko Strnić, gradski vijećnik, tajnik GO HDZ-a, politički podobniji jer je iz HDZ-a, za kojeg se vjerovalo da će dobivenu zadaću i izvršiti.

I ova smjena člana Nadzornog odbora, odnosno, predsjednika NO potvrđuje ono što SDP cijelo vrijeme tvrdi, a to je da nadzore odbore u gradskim tvrtkama treba ukinuti jer očito služe samo da provode volju vladajućih i primaju naknade; ako slučajno pojedini članovi krenuti misliti svojom glavom, dolazi do njihove smjene.

Još jedna činjenica koja potvrđuje da je ovaj natječaj čisti apsurd i igrokaz za građane: svega dva sata nakon što je gospodin Strnić imenovan u NO Hrvatskog radio Karlovca, NO pod njegovim predsjedanjem  donosi odluku o izboru novog direktora. Zar netko od gradske vlasti stvarno misli da su građani toliko zaboravljivi? I to samo u tri dana?

Jer, intervjui s kandidatima za direktora su bili u petak. Vodili su ih članovi Nadzornog odbora, a gospodin Strnić tada nije bio član NO HRK-a i nije bio prisutan na tim intervjuima. Stoga me zanima, kao i mnoge građane grada Karlovca, kako je on taj koji je vjerodostojan i  koji je  ključan u donošenju odluke o najboljem kandidatu za direktora HRK-a?
Iz imalo poštovanja prema svim kandidatima, pa premda sve to i bila farsa, razgovore je, ovaj put uz prisustvo gospodina Strnića, trebalo ponoviti.

Sve bi to bilo moguće da ne postoji još treći apsurd: gospodin Matija Perković, novi direktor HRK-a, mora početi raditi 2.studenog. Ne mogu se ne pitati kako će to biti moguće kada je sljedeća situacija:

Nadzorni odbor donio je odluku oko 17,00 sati u ponedjeljak, gospodin Perković nije mogao tog trena dati otkaz u Inkasatoru, niti su ga oni mogli odmah odjaviti (a gdje je tu otkazni rok koji mu piše u ugovoru o radu?), utorak je neradni dan, srijeda je dan kada treba obavijestiti svog direktora u Inkasatoru i dati otkaz (direktor Nikola Rogoz nakon toga odlučuje hoće li morati odraditi otkazni rok), a Matija Perković istu tu srijedu već mora biti na poslu na Radio Karlovcu jer je bivšem direktoru istekao ugovor?!

Kako bismo bili upoznati u kojem smjeru će Radio Karlovac krenuti na čelu s novim direktorom, molim gradske vlasti da nama vijećnicima dostave plan poslovanja koje je gospodin Matija Perković dostavio na natječaj.

Gradonačelnika Damira Jelića ovim putem pozivam u da prestane s apsurdnim javnim natječajima za zapošljavanje u gradskim tvrtkama i ustanovama jer je i ovaj natječaj još jednom potvrdio lošu, dugogodišnju praksu u Karlovcu: izbor stranački podobnih. Ili, da drugi put u natječaju uvjet bude i plava knjižica jer je to i jedino bitno?", stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.