Bivši trener i dalje odbija dati ključeve prostorije u koju je upao, pozvana policija

Foto: Index

Predstavnici Državnih nekretnina došli su jutros u zgradu u centru Zagreba zbog prostorije u dvorištu koju je bivši trener hrvačke reprezentacije Nikola Starčević uzurpirao.

Podsjetimo, on je u stan u zgradi uselio 20-ak stranih radnika, a zatim ilegalno zauzeo prostoriju u dvorištu. Prema pričama susjeda s kojima je Index jučer razgovarao, Starčević u prostoriji u dvorištu planira napraviti kuhinju za radnike.

Prostorija koju je Starčević ilegalno zauzeo je u vlasništvu tvrtke Državne nekretnine. Tvrtka je već tražila ključeve od Starčevića, ali on ih nije htio vratiti. Maja Sever, novinarka HRT-a i predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, ujedno stanarka zgrade, ispričala nam je da se u zgradi jutros odvijala drama.

"Govorio je da se protiv njega vodi medijski linč, nije htio vratiti ključeve"

Sever kaže da osobno nije prisustvovala jutrošnjim događajima u zgradi, ali jest njezin suprug koji je predstavnik stanara. Također, bili su prisutni i drugi stanari.

"Predstavnici Državnih nekretnina koji su došli u zgradu tražili su od Starčevića da im preda ključeve od prostorije u dvorištu, s obzirom na to da nema dokumente da ju može koristiti. On je to odbio učiniti.

Pozvana je policija koja je napravila zapisnik, a predstavnici Državnih nekretnina su na vrata prostorije u dvorištu zalijepili naljepnicu koja označava da je to državna imovina. Stavili su i pečat na vrata. Bilo je i dvoje novinara, Starčević je bio neugodan prema novinaru koji ga je snimao. Govorio je da se protiv njega vodi medijski linč", ispričala nam je Sever.

Sever navodi da će Starčević vjerojatno biti uhićen ako bude maknuo pečat s vrata te dalje koristio prostoriju.

Susjeda: Koliko nam je poznato, u prostoriji želi napraviti kuhinju za strane radnike

Susjedi iz zgrade su za Index jučer ispričali da je bivši trener hrvačke reprezentacije prije nešto manje od godinu dana kupio stariji stan u prizemlju zgrade u centru Zagreba i rekao im da će ga renovirati i u njega se useliti sa suprugom. No umjesto građevinskih radnika, susjedi kažu da su vidjeli samo ljude koji unose metalne krevete na kat, a nedugo zatim pojavili su se i strani radnici.

"Koliko je nama poznato, on je u stanu renovirao samo kupaonu, odnosno ugradio je četiri tuša. Mi pretpostavljamo da je to napravio u prostoru gdje je bila kuhinja te da u stanu nema kuhinje. Koliko ja znam, on je rekao da u toj prostoriji od Državnih nekretnina planira njima napraviti kuhinju, zato smo i pretpostavili da u stanu nema kuhinje.

Nemojte me krivo shvatiti, nemamo mi ništa protiv stranih radnika, mi ih razumijemo. Jedno vrijeme su pušili po stubištu jer valjda nemaju gdje u stanu, cijela zgrada je bila kao dimnjak, pa su postavili znak da je zabranjeno pušenje. Evo i danas je bio čovjek iz Državnih nekretnina, mjerio je tu nešto i gledao", kazuje nam jedna od susjeda.

Susjed: Prijašnji vlasnik je tu prostoriju unajmljivao od Državnih nekretnina

Druga nam je susjeda objasnila o kojoj se točno prostoriji radi i pokazala kako sve izgleda. "To vam je ovaj mali dio, ispod tog njihovog stana. Oni bi trebali do te, valjda kuhinje, prolaziti iz svog stana preko stubišta dolje u dvorište. Inače, vrata od dvorišta uvijek držimo zaključana, to nam je običaj, dolje imamo šupe", kaže.

Trećeg smo suvlasnika u zgradi pitali što misli o cijeloj situaciji. "A čujte, što da vam kažem? Evo ne znam, što vi mislite? Pa nije nam baš u redu. Mislite li da se ovdje radi o uzurpaciji ili ne?" Odgovorili smo potvrdno, a zatim ga upitali zna li kako je uopće došlo do te uzurpacije.

"Prijašnji vlasnik je tu prostoriju unajmljivao od Državnih nekretnina, svaki im je mjesec za nju plaćao najamninu. Njegovi su sinovi prodali stan i valjda su mu dali ključ. Tu su bili ljudi iz Državnih nekretnina, no koliko mi znamo, on im taj ključ nije htio dati", kaže.