Bizarnije od izborne kampanje u Hrvatskoj: Chewbacca uhićen dok je vozio Dartha Vadera na izbore

Screenshot: YouTube

NIJE Hrvatska jedina zemlja u kojoj se predizborna kampanja često pretvori u bizarni cirkus, u Ukrajini se događaju i čudnije stvari. Policija u Odesi jučer je uhitila Chewbaccu dok je vozio Dartha Vadera na glasanje, piše Huffington Post.

Chewbacca je priveden jer je policiji odbio pokazati dokumente, odnosno zato što je na izborni dan sudjelovao u političkoj propagandi.

U postaji su mu pokušali naplatiti kaznu, no on im je rekao kako im ne može dati novac jer ga svog drži u intergalaktičkoj banci koja još uvijek nema svoju podružnicu u Ukrajini.

Darth Vader je novinarima rekao da je poludio zbog tretmana prema jednom od njegovih pristaša, a naljutio se i zato što ga nisu mogli pronaći u registru glasača, iako stvarno ima putovnicu izdanu na ime i prezime Darth Aleksejević Vader. Isti je već neko vrijeme vrlo popularna politička figura u Ukrajini.

Darth Vader, inače osnivač Ukrajinske internetske stranke, u 2014. je htio pobijediti na predsjedničkim izborima. Izborno povjerenstvo odbacilo je njegovu prijavu zbog krivotvorenih dokumenata, no on nije stao sa svojim političkim angažmanom.

Radi se inače o električaru Viktoru Ševčenku, koji je u međuvremenu promijenio ime i koji se u javnosti pojavljuje kao glavni negativac iz Zvjezdanih ratova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.