RAT U UKRAJINI

Britanskog ministra pitali treba li Putin ostati na čelu Rusije: Narod mora odlučiti

Foto: EPA

BRITANSKI ministar obrazovanja Nadhim Zahawi za Sky komentirao je izjavu američkog predsjednika Joea Bidena koji je kazao kako se ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu ne smije dopustiti ostanak na čelu zemlje. Biden je kasnije zanijekao da pozvao na promjenu režima u Rusiji.

 

"Bijela kuća i predsjednik Biden bili su jasni, a mi se slažemo s njima. Na ruskom je narodu odluka tko će upravljati njime i budućnošću njihove zemlje", kazao je Zahawi. Pitali su ga slaže li se da Putin ne bi trebao ostati na vlasti:

"Ne, rekao bih da je to na ruskom narodu", odgovorio je Zahawi. "Mislim da je ruskom narodu dosta, ne samo zato što gledaju prijatelje i članove obitelji kako proživljavaju Putinov režim. Očito su počinjeni ratni zločini jer ciljaju nedužne civile u civilnim područjima", dodao je ministar.

"Ali mislim da je predsjednik Biden u pravu kada kaže da Putinu nije mjesto u Ukrajini. Moraju se pobrinuti da se povuku iz Ukrajine jer je to ilegalna invazija, mislim da je u tome potpuno u pravu", smatra Zahawi.