Član izvršnog odbora HNS-a pokušao zlostavljati i sestru Drage Gabrića?!

"NISAM bila prva koju je Zirdum zlostavljao, ali nadam se da ću biti zadnja", ispričala je 16-godišnja članica U19 nogometne reprezentacije koja je djelatnika Hrvatskog nogometnog saveza Šimu Zirduma optužila za bludne radnje. Djevojka kaže kako ju je Zirdum zaskočio tijekom prvog dana priprema u Krapinskim toplicama kad su djevojke prije utakmice došle po svoju opremu.

"Nakon što su sve ostale djevojke otišle, Zirdum me pozvao da mu pomognem složiti opremu. Bojala sam se sama ući u tu prostoriju, ali nisam imala izbora. Nisam niti slutila što će mi se dogoditi. Kada sam ušla, počeo me dirati. Bilo je gnjusno. Poludjela sam. Pobjegla sam van i sve ispričala kolegici. Ubrzo su sve cure znale i sve smo plakale. Čak smo razmišljale da i ne odigramo utakmicu", ispričala je zlostavljanja djevojka za Večernji list.

Pozvala policiju za vrijeme utakmice

Djevojka je odmah javila roditeljima što se dogodilo, a oni su željeli pozvati policiju. "No, rekla sam im da ne zovu, da će se sve srediti", kaže djevojka koja je Zirduma policiji prijavila za vrijeme utakmice u Velikoj Gorici. "Sjedila sam na klupi 90 minuta tresući se od straha. Bilo mi je grozno", kaže 16-godišnjakinja koja se nogometom bavi već četiri godine.

Policija je brzo stigla na stadion i odmah nakon utakmice obavila informativni razgovor s djevojkom. "Ispričala sam im što je bilo. Čula sam da je Zirdum takvih ispada imao i prije. Nisam bila prva, ali se duboko nadam da sam zadnja", kaže djevojka.

Pokušao zlostavljati i sestru Drage Gabrića?

Prema riječima Vjekoslava Markotića, Zirdum je ranije nešto pokušavao i s Paškvalinom Gabrić, kćerkom Tončija Gabrića i sestrom Drage Gabrića." Na saslušanju u HNS-u prije nekoliko godina i Paškvalina Gabrić izjavila je da joj je Zirdum dolazio u kuću i nešto pokušavao dok je igrala za njegov klub Viktoriju", tvrdi Markotić, koji je tada bio predsjednik ŽNK Dinamo Maksimir.

"Osjećam se dobro, ali me strah", priča djevojka koju je nakon utakmice uplakanu kući odveo trener iz kluba Berislav Martinčević. No, usprkos traumatičnom iskustvu koje je preživjela, djevojka neće odustati od nogometne karijere. "Bit ću u sastavu već u nedjelju u Iloku", kaže djevojka.

HNS ništa ne zna

Iz HNS-a zasad su vrlo oprezni što se tiče izjava o optužbi za seksualno zlostavljanje na račun člana Izvršnog odbora i bliskog prijatelja Vlatka Markovića.

"Povukli smo prvi potez i maknuli Zirduma s mjesta vođe puta u Niš. Hrvatski nogometni savez je neugodno iznenađen tim događajima, ali ne možemo ništa dok mjerodavna tijela ne utvrde što se zbilo i ne donesu odluke", kaže Zorislav Srebrić i dodaje kako ništa ne zna o navodima da Zirdumu ovo nije prvi put da zlostavlja djevojke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.