Član Kolindinog tima za gospodarstvo pozvao ljude da ne osnivaju firme u Hrvatskoj

Foto: CRANE

DAVORIN Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela, na svom Facebooku ne skriva razočaranost hrvatskom birokracijom. Štoviše, on preporuča da se tvrtke za startupe ne osnivaju u Hrvatskoj nego u SAD-u.

Štetner je inače član Kolindinog Vijeća za gospodarska pitanja. Spomenuto Vijeće Kolinda je osnovala početkom lipnja 2015. godine, a u njemu su okupljeni čelnici važnih gospodarskih institucija, udruga, sveučilišta ali i medija. Na taj način predsjednica je oformila stručni tim za rasprave o pojedinim pitanjima iz područja gospodarskih politika u svrhu pripreme odgovarajućih podloga i analiza te pružanja strateških platformi za davanje odgovora na vitalna pitanja gospodarskog razvitka Republike Hrvatske.

No, tako ispada, niti članovi Vijeća ne mogu skriti ogorčenost birokracijom u Hrvatskoj koja ubija poduzetništvo.

"Osnivanje tvrtke u tjedan dana u Hrvatskoj? Bajka - koliko god nas uvjeravali u suprotno! Nanodiy - 28.12. predani svi papiri na sud (imali smo odobrenje za ime što je isto trajalo tjedan dana), Zimo digital - 29.12. predane izmjene u strukturi na sud. Do danas niti traga - niti glasa! :( Moja preporuka za startupe - osnujte tvrtke u USA (ili bilo kojoj normalnoj zemlji za business, USA spominjem jer osobno imam tvrtku tamo i prezadovoljan sam) pa neka te tvrtke budu vlasnik hrvatske ako je već morate imati. Tako izbjegavate sve čari hrvatske birokracije. U USA je većina promjena u vlasništvu ili slično gotova unutar JEDNOG radnog dana. Naravno, bez pečata, bez bilježnika, bez odlazaka ikamo! :) Nadopuna: ne pričam protiv svoje zemlje - pričam protiv svoje birokracije", napisao je ogorčeni Štetner na svom Facebooku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.