Crnogorski novinar uhićen radi lažnih vijesti o "fantomu ubojici"

CRNOGORSKA policija je uhitila novinara i radijskog voditelja zbog objavljivanja lažne vijesti o serijskom napadaču i izazivanja panike. Tijekom dnevnog programa, 22-godišnji Dušan Vujović je objavio da se "osoba koja je izvršila više kaznenih djela nalazi u Baru i sumnja se da je počinio ubojstvo djevojke u Šušanju". Nakon objave te vijesti, među Baranima je nastala panika, prenosi crnogorski nezavisni dnevnik Vijesti. Policija je nakon te objave bila zatrpana pozivima s upitima o opasnom mladiću iz Novog Pazara.

Nekoliko sati nakon objavljivanja netočne informacije koja je izazvala pomutnju među špučanstvom, Vujovića je policija privela. Prema policijskom iskazu, voditelj je osumnjičen za kazneno djelo "izazivanja panike i nereda".

Masovna histerija

Priče o serijskom napadaču iz Novog Pazara kruže Crnom Gorom i postaju legenda. Iz policije javljaju da, prema informacijama kojima su zatrpani "nema ulice ili kuta Crne Gore i kojoj bjegunac nije viđen". Istovremeno, prema njihovim podacima vjeruje se da 26-godišnji napadač Sead Šećerović kojega su neki mediji prozvali sjekač, manijak i bocko uopće nije u Crnoj Gori.

Ipak, čini se da pričom o fantomskom nasilniku najviše profitiraju crnogorski taksisti jer se ljudi, u panici od "bocka", odlučuju za sigurnu vožnju taksijem do svojih kuća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.