CRVENI ALARM Večeras će bura nositi sve pred sobom, očekuju se udari od 150 km/h

Foto: Hina, Screenshot: Meteoalarm

DRUGA marčana bura puhala je diljem Jadrana tijekom cijelog današnjeg dana. Usprkos vjetru, temperature su bile relativno visoke, uglavnom iznad 15 stupnjeva Celzijusovih.

No, kako je padala noć, padala je i temperatura, a bura je bila sve jača.

Meteoalarm je cijelu Dalmaciju i većinu jadranske obale večeras obojao u crveno. Iako su udari bure i danas na momente bili dosta jaki, najjači se očekuju tijekom noći. Tako su ponegdje u Dalmaciji mogući udari vjetra od preko 150 km/h.

Najjači se udari očekuju južno od Splita, točnije na potezu između Omiša i Makarske gdje su udari vjetra uvijek najjači.

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost te pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", stoji u opisu Meteoalarma, kad je riječ o crvenom stupnju opasnosti.

Osim Dalmacije, crvenom bojom je označen i pojas podno Velebita do Senja. U Istri bi vjetar trebao biti slabijeg intenziteta.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.